Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
0°C
Oceni objavo

NUJNO OBVESTILO! Obvestilo štaba Civilne zaščite občine Mežica

Stanje v občini Mežica na dan 12.12.2017 ob 12.00 uri. Zaradi vremenskih razmer so se že včeraj v popoldanskem času aktivirali gasilci PGD Mežica, ki so pri številnih intervencijah pomagali v sosednjih občinah. V zgodnjih jutranjih urah, okoli četrte ure zjutraj, je bil aktiviran tudi štab Civilne zaščite občine Mežica. 

V občini je veter odkrival strehe na stanovanjskih hišah in kmetijah, na poslovni objekt se je podrlo drevo. Reka Meža je narasla in ponekod že prestopila bregove, najbolj ogrožen je most pri Torčevi žagi. Regionalno cesto Mežica-Poljana je bilo potrebno sprotno čistiti, saj so se na cesto podirala drevesa, sprožil se je plaz. Zaradi hitre intervencije je cesta trenutno prevozna. So pa ostale neprevozne nekatere lokalne ceste, pristojne službe se trudijo, da bi jih očistile in tako zagotovile dostop gasilcev do bolj odmaknjenih predelov občine, predvsem na Plat in Lom, kjer naj bi po neuradnih podatkih prav tako odkrilo nekatere strehe. 

Trenutno so še prekinjene mobilne telekomunikacijske mreže, zaradi podrtih dreves in daljnovodov je v nekaterih delih občine motena oziroma prekinjena dobava električne energije. Točnih informacij, kdaj naj bi bile te težave odpravljene še ni. 

Zaradi izpada elektrike ni možno ogrevanje v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti na Bregu, kjer trenutno letuje nekaj otrok, zato bodo center izpraznili. 

Kljub temu da sta dež in veter v Mežici nekoliko ponehala, nevarnost še ni mimo, zato vas pozivamo, da se izognete prometnicam, ki jih je prizadela ujma oziroma, če je mogoče, ostanete doma. 

Štab civilne zaščite bo aktiven do umiritve stanja, o aktivnostih boste obveščeni sproti. Vse občane naprošamo, da morebitno škodo ali druge težave v povezavi z ujmo javite na dve dežurni telefonski številki 02 82 79 350 ali 02 82 79 356, telefoni bodo odprti do 19.00 ure.

Štab Civilne zaščite občine Mežica    

Oglejte si tudi