Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

MOCIS prvič v projektu Erasmus+

MOCIS, Center za izobraževanje odraslih je prvič kot partner vključen v projekt Erasmus+ z naslovom »Innovative education in the field of intergenerational cooperation support«. Partnerji v projektu so: Mezi nami (Češka, koordinator projekta), Institute for Human Resources Development (Poljska), Volkhochschule Cham (Nemčija) in Association M3 MCube (Francija). Projekt traja dve leti, in sicer od 1. 10. 2017 do 30. 9. 2019 in je financiran s strani Evropske unije.
Do sedaj smo imeli že dva partnerska sestanka, in sicer prvega v Pragi in drugega v Chamu.

8. in 9. novembra 2017 smo se partnerji prvič srečali v Pragi, kjer smo se spoznali in predstavili institucije, iz katerih prihajamo. Podrobneje smo se seznanili tudi s prvo fazo projekta – pripravo analize stanja na področju medgeneracijskega sodelovanja, ki jo je vsak partner pripravil za svojo državo. Določili smo tudi termine partnerskih srečanj in uskladili projektno dokumentacijo.

6. in 7. februarja 2018 se je MOCIS udeležil drugega srečanja partnerjev projekta Erasmus+ v nemškem mestu Cham. Na srečanju je vsak partner najprej predstavil rezultate opravljene analize stanja na  področju medgeneracijskega sodelovanja. Nato smo na podlagi skupnih ugotovitev pričeli s snovanjem druge faze projekta – pripravo izobraževalnega programa za izvajalce medgeneracijskih aktivnosti in pripravo registra oz. nabora različnih medgeneracijskih aktivnosti po tematskih sklopih.

Projekt je odgovor na demografske spremembe t. i. dolgožive družbe, posledične spremembe družinske dinamike in vedno večjega tehnološkega napredka. Te spremembe imajo posledice za celotno družbo, odnose med posameznimi skupinami in za medgeneracijsko solidarnost. S projektom Erasmus+ želimo razviti nov izobraževalni program prav na področju medgeneracijskega sodelovanja, ki bo ciljni skupini učiteljev, mentorjev in ostalih izvajalcev ponudil uporabno metodologijo za izvajanje delavnic v medgeneracijskih okoljih. Pri tem se bomo poslužili modernih informacijskih in komunikacijskih tehnologij in pripravili še seznam konkretnih aktivnosti, ki bodo primerni za medgeneracijske skupine.  Projekt bo na koncu ponudil trajnostne rešitve in kamenček v mozaiku izboljšanega medgeneracijskega sožitja.

Oglejte si tudi