Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
0°C
Oceni objavo

Otroško in veteransko Evropsko prvenstvo JKA karateja 2018

Od 25. do 27. maja 2018 je v organizaciji JKA Evrope in JKA Srbije potekalo Evropsko prvenstvo JKA karateja za mlajše in veteranske kategorije. Na prvenstvu, ki je potekalo v Kragujevcu je nastopilo 435 tekmovalcev iz 15 evropskih držav, od katerih je bila po številu tekmovalcev in pripravljenosti najbolje zastopana Rusija. Reprezentanca JKA Slovenije je sodelovala s 30 tekmovalci in 2 sodnikoma. Tekmovalci so prikazali vrsto odličnih nastopov in osvojili 2 srebrni medalji (Nikolina Dević, Miha Melavc).

Iz Karate kluba Mežica so pod vodstvom trenerja Petra Kobolta Slovenijo zastopali:

·Špela Libnik (kata in kihon ippon kumite individualno, dekleta starosti 10 let)

·Klara Kobolt (jiyu ippon kumite individualno, dekleta starosti 12 let)

·Neža Lindenbaum (yiju kumite individualno, dekleta starosti 17 let)

·Aljaž Reiter (kata in kihon ippon kumite individualno, fantje starosti 10 let)

·Vitan Strmčnik (jiyu ippon kumite individualno, fantje starosti 13 let)

Špelo je v disciplini kata v 1. krogu tekmovanja premagala predstavnica Češke, v disciplini kihon ippon kumite je v 1. krogu premagala predstavnico Srbije v naslednjem pa po sporni sodniški odločitvi izgubila proti Rusinji in se uvrstila med 8 najboljših. Aljaž je v disciplini kata v 1. in 2. krogu tekmovanja premagal predstavnika Romunije in Češke, nato pa moral priznati premoč ruskega tekmovalca, ter se uvrstil med 8 najboljših. Klara Kobolt je v 2. krogu tekmovanja po tesni sodniški odločitvi izgubila proti predstavnici Češke in se uvrstila med 16 najboljših. Vitan je v močni konkurenci svoje kategorije moral priznati premoč ruskega tekmovalca. Neža Lindenbaum je navdušila s suvereno borbo proti kasneje tretje uvrščeni predstavnici Nemčije, vendar kljub temu izgubila z dosojenimi kazenskimi točkami zaradi udarcev s kontaktom.    

Tekmovalci so s svojimi dobrimi nastopi in uvrstitvami dokazali, da lahko suvereno konkurirajo predstavnikom vseh evropskih držav, zato jim iskreno čestitamo!

 

Na prvenstvu sta iz Slovenije v sodniškem zboru sodelovala Ivan Mravljak in Florjan Reiter.  

Opombe:

KUMITE - prosta borba
JIYU IPPON KUMITE - pol prosta borba

KIHON IPPON KUMITE - borba v enem koraku z določenimi napadi in obrambami

Oglejte si tudi