Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

Deli
Družabni dogodki
Avtor: Irena Kulturno Društvo Simon Jenko Temnica,

2. IZMENJALNI SEJEM SEMEN IN SADIK V TEMNICI
VABLJENI NA 2. IZMENJALNI SEJEM SEMEN IN SADIK, ki bo v nedeljo, 19. marca med 14h in 17h popoldan pred Šolo v Temnici, Temnica 10. To nedeljo se bo zadnja zimska luna od mlaja obrnila v ponovno rast, kar je pravi čas za začetek pomladanskih opravil na vrtu. Ob 14h nan bo ga. Mirjam Hojak v kratkem predavanju predstavila svoje izkušnje pri pridelavi lastnih semen, sledil bo razgovor ter menjava izkušenj, nato pa tudi izmenjava semen, sadik, pridelkov, receptov, izkušenj in navdihov z domačega vrta, skratka vsega, kar imamo trenutno viškov.
Obiskali nas bodo tudi vrtnarji iz Majdinega gaja ter prinesli na prodaj svoje ekološke sadike, tako da bo to tudi priložnost, da se oskrbimo tudi s tistim, kar ne pridelamo sami ali česar nimamo dovolj iz lastne pridelave.
In zakaj je potreben izmenjalni sejem semen? Semena, ki jih kupimo v semenarnah, pogosto ne kalijo in vse bolj se širijo spoznanja,, da je najboljše zagotovilo da bo iz semena zrasel pridelek, preizkušeno seme, ki so ga uporabljale že naše none ter predajale iz roda v rod. 
Prilagamo fotografijo z lanskega 1.izmenjalnega sejma.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!