Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

Umetnost
Avtor: Pomnik Braniteljem Slovenske Zemlje Na Cerju,

Jazz koncert: Boštjan Simon kvartet

Organizator: Kulturno društvo Stanko Vuk Miren-Orehovlje
Vstop prost! V primeru slabega vremena bo koncert v notranjosti Pomnika.
 Predstavitev novega albuma " There Be Monsters"
"There Be Monsters" je izraz, ki v angleščini označuje področje neznanega, neraziskana ozemlja, ki jih stari zemljevidi prikazujejo kot domene pošasti in drugih mitoloških bitij. Človekov odnos do neznanega se odraža na način zamejitve svoje domene in hkrati s svarilom pred tavanjem v neraziskana področja. 
Glasba "There Be Monsters" se osredotoča na področje ločnice med znanim in neznanim, komponiranimi in odprtimi zvočnimi krajinami. Popolnoma akustična zasedba dopušča zvočne aluzije na etno tradicije, torej področje znanega, hkrati pa s prijemi sodobne klasične glasbe, kot so uporaba Messiaenovih modusov in aleatorične improvizacije, sega v tradicijam tuje področje. Pomemben aspekt kompozicij Boštjana Simona je ritem, konkretno interakcija med seboj prepletajočih se ritmičnih vzorcev, poliritmija in uporaba nekaterih prijemov karnatične klasične glasbe (nadai bedham, mukhtay, mohara).
Prvič je skupina "There Be Monsters" nastopila na festivalu Brda Contemporary Music Festival v Šmartnem leta 2013, letos pa se pripravlja na snemanje prvenca.
Boštjan Simon, tenor in sopran saksofon
Luigi Vitale, vibrafon
Goran Krmac, tuba
Bojan Krhlanko, bobni

Po koncertu sledi degustacija lokalnih proizvodov.

Oglejte si tudi