Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

Deli
Turizem
Avtor: Irena Kulturno Društvo Simon Jenko Temnica,

Ogled ledenih jaslic v Mojstrani

Organizator: Društvo Simon Jenko Temnica
Vstopnina: 39€

Na Štefanovo (ter istočasno državni praznik Dan samostojnosti In enotnosti), 26. decembra 2017 Društvo Simon Jenko iz Temnice vabi na ogled ledenih jaslic v Mojstrano.
Iz Temnice bomo odrinili okrog 11h, predvideno je tudi pobiranje udeležencev v okoliških krajih. Prihod v Mojstrano je načrtovan malo pred 15h, ko bo najprej možen obisk Planinskega muzeja, ob 16h pa je predstava Žive jaslice. Po predstavi bo že noč in čas, ko se bomo potopilo v pravljico Ledene dežele Snežne kraljice.
Izlet bomo zaključili z  domačo malico v bližnji gostilni ter se vračali domov v večernih urah. Vse dodatne informacije so objavljene na Facebook strani Društva Simon Jenko ter v vabilih, ki so jih že dobila vsa gospodinjstva v krajevni skupnosti.
Ledene jaslice pričarajo v led vkovano pravljico božiča in so še posebno privlačne za otroke, zato je lahko obisk čudovito božično darilo za vašega malčka, vnučka ali drugega nadebudneža.
Cena izleta, v katero je vključen prevoz, ogled ledenih živih jaslic (predstava), ledenega kraljestva ter večerja je za odrasle 39€, za šolske otroke 30€ ter za predšolske otroke 24€.
Za dodatne informacije ter prijave se lahko obrnete na Sonjo na tel. št. 041 920 697.
O planinskem muzeju: 

V Slovenskem planinskem muzeju si podajata roke preteklost in sedanjost. Bogata zbirka predmetov s pestro zgodovinsko pripovedjo, raznolikost fotografskega in arhivskega gradiva ter obsežna strokovna knjižnica vam nudijo vpogled v množičnost in pomembnost planinske dejavnosti v slovenskem prostoru. Zbrane predmete, dokumente, fotografije, dogodke, pojave in pripovedi so vtkane v zgodbo o zgodovinskem razvoju planinske dejavnosti na Slovenskem. Z današnjim časom so povezane s sodobnimi avdio-vizualnimi pripomočki in z zabavnimi dopolnitvami posameznih vsebinskih sklopov.
O Živih jaslicah in ledenem kraljestvu:
Ledene jaslice pričarajo v led vkovano pravljico božiča. Letos je, poleg svetopisemske zgodbe okvirna zgodba etnografsko obarvana – prinaša (pol)pozabljeno ljudsko izročilo, ki si podaja roko z dobro znano božično zgodbo. Po besedah naših sovaščanov, ki so si predstavo lani ogledali, je čudovita in resnično vredna ogleda. 
Ogledali si bomo tudi skulpture ledenega kraljestva, osvetljene s sojem bakel in lanternic, skupaj s Snežno Kraljico se bomo povzpeli na njen ledeni prestol in nekaj trenutkov vladali ledenemu kraljestvu, nato pa skupaj z Ledeno Princeso v njeni galeriji sooblikovali gozd izpolnjenih želja. Sprehodili se bomo med v led odetimi drevesi, prosojnimi ledenimi zavesami, ledenimi vrtnicami, brvmi, potočki, jezerci, rudnikom ledenih sveč in vodometom želja do velike kristalne dvorane ledenih slapov. Krožna pot popelje do poslednjih postaj ledenega kraljestva. Žive ovčke vam zablejajo ob stacionarnih jaslicah, najmlajšim pomežiknejo dobro znani risani junaki. Skupaj z njimi se lahko fotografirate ali odigrate kakšno igrico – kdo bo iznajdljivejši?

Zatorej ne zavlačujte s prijavo, saj je število prostih mest omejeno!

Oglejte si tudi