Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

Deli
Šport
Avtor: Pomnik Braniteljem Slovenske Zemlje Na Cerju,

Pohod "Biljenski griči"


39. pohod  »Biljenski griči« bo potekal v nedeljo 3. Septembra  s startom ob 9. uri izpred Doma krajanov Negovan Nemec  v Biljah.

 

Pohod je speljan po treh dolžinah ,in sicer 12 km – označena  z rdečo barvo, 6 km označena z rumeno barvo in 3 z zeleno barvo.  Pretežni del  poti poteka med nekdanjimi  vinogradi  kompleksa Biljenski griči.

Daljša – 12 km pot poteka  kot rečeno  izpred Doma krajanov po manjšem zaselku Pristava mimo  pokopališča padlih  v prvi svetovni vojni, na najvišjo točko kompleksa to je Pikolit.  Na tem delu zapusti kompleks in  gre pot po gozdni poti na sv. Ot. Tu je razgledna točka s ploščadjo in spomenikom padlim v drugi svetovni vojni.  Po približno dveh kilometrih se vrne na  kompleks ter po terasah nekdanjih vinogradov na cilj pri Domu krajanov.

Pot bo  urejena .  Med  potjo  bosta dve okrepčevalnici s sadjem sokovi, čajem in piškoti.

Prvi del 6 – kilometrske proge poteka po isti poti kot  12-kilometrska   do Pikolita (najvišje točke kompleksa) nato  se spusti in poteka med terasami opuščenih vinogradov do cilja. Na tej progi je  ena okrepčevalnica ravno tako s pijačo, sadjem in piškoti.

3-kilometrska pa gre le po dveh krajših  terasah med opuščenimi vinogradi kompleksa .

Startnina je 3 €. Na željo pohodnikov bo mogoče na koncu pohoda dobiti obrok  s pašto (3 EUR).  Prve tri najštevilčnejše skupine bodo  prejele spominske pokale.

Pohod bodo obogatile članice Društva žena Bilje s srečolovom – samo domače pecivo.

Informacije na  tel. Št. 041622510.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!