Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

Turizem
Občina Miren-Kostanjevica
Avtor: Nevenka Vuk,

TURNEJA TEMATSKO VODENIH TURISTIČNIH OGLEDOV ''POVSOD JE LEPO, DOMA JE NAJLEPŠE.''

Organizator: Občina Miren-Kostanjevica

V dneh, ko se prebuja narava in nas zjutraj že budi ptičje žvrgolenje, je čas, da se iz zimskega zapečkanja prebudimo tudi mi. Da bi bil pozdrav pomladi kar se da zanimivo doživetje, smo v Občini Miren-Kostanjevica za vas pripravili brezplačno vodene oglede naših glavnih znamenitosti in edinstvenih doživetij.


Turneja tematsko vodenih turističnih ogledov z naslovom »Povsod je lepo, doma je najlepše«se bo odvijala:

11. marca 2017 v Temnici

22. aprila 2017 v Mirnu

14. maja 2017 na Cerju

Najprej se dobimo v Temnici - v soboto, 11.3.2017 ob 9. uri pred staro vaško šolo (TIC Temnica)

Za ljubitelje Krasa, kraške narave, edinstvenih zgodb in spominov 1. svetovne vojne, lokalne kulinarične ponudbe in še veliko več, najavljamo prvega, ki se bo odvijal  v soboto, 11.03.2017 z zborom ob 9. uri v Temnici pred nekdanjo vaško šolo.
Kot je torej razvidno bo pohod potekal po Kraškem delu Občine Miren – Kostanjevica ali natančneje v trikotniku Temnica – Vojščica – Novelo.  Pohod bo zajemal oglede vaških zanimivosti, oglede treh jam, med 1. svetovno vojno preurejenih v vojaške namene, ogled ostankov trase nekdanje kraške železniške proge, srečanje z lokalnimi ponudniki in društvi ter mnogo več.

Izkušeni vodiči in jamarji nam bodo doživeto in slikovito predstavili jamske zgodbe, lokalni ponudniki pa nam bodo pričarali edinstveno pokušino domačih dobrot, ki  vedno znova navdušijo obiskovalce. Prepričani smo, da bo tako tudi tokrat.

Organizatorji - člani lokalnih kraških društev (ŠKT društvo Farjovca, JK Temnica in društvo SKRLA Lipa) - nam ta dan obljubljajo še mnogo novih doživetij in presenečenj.Organizatorji - člani lokalnih kraških društev (ŠKT društvo Farjovca, JK Temnica in društvo SKRLA Lipa) - nam ta dan obljubljajo še mnogo novih doživetij in presenečenj.


BODITE Z NAMI!

_________________________________________________________________________________

Zahtevnost pohoda: nezahteven        Dolžina trase: cca. 8 KM                 Trajanje pohoda: cca. 4 H                        Vstop: PROST  Oprema: primerna pohodniška obutev,  dodatna ˝jakna˝ (v jamah je cca. 10°C), zaželena je naglavna svetilka.

Zaradi lažje organizacije so prijave zaželene:
T: 031 632 750, E: nevenka.vuk@miren-kostanjevica.si
T: 041 825 569, E: farjovca@gmail.com

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!