Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

Kultura
Avtor: Škt Društvo Farjovca,

Večeri koncert orkestra ˝CORPO BANDISTICO DEI 3 MONTI˝

V petek 02.06.2017 bomo v Kalu na Vojščici ob 19.30 gostili orkester ˝Corpo bandistico dei 3Monti˝, ki prihaja iz Montiana (FC) - regije Emilia Romagna - Italija 

Verjamemo, da nam bodo pričarali izjemen večerni koncert na prostem.

Vsopnine ni!

Lepo vabljeni!

VEČ O ORKESTRU:
***************************************************************************
Vse se je pričelo 30. januarja leta 2002, ko so se je orkester Corpo Bandistico dei Tre Monti ustanovil z željo po ohranitvi dediščine, kulture in tradicije, ki predstavlja izvirnost njihovega kraja oz. okolja. 

Orkester 3Monti je sestav številnih glasbenikov, s sedežem v občini Montiano (FC) - regija Emilia Romagna v Italiji. Njihov primarni cilj je promoviranje, izvajanje, valoriziranje popularne glasbe in druge socialne in kulturne aktivnosti povezane z njo. Člani si z glasbenim preigravanjem ter nenehnim organiziranjem iniciativnih in kreativnih aktivnosti prizadevajo širiti kulturo, užitek in veselje. V ta namen organizirajo številne seminarje, delavnice, tečaje, razprave in druge dogodke, ki v večinom temeljijo na prostovoljnem angažiranju.

Organizacija šteje nekaj več kot 100 članov, ki so vključeni v različne glasbene sestave, sekcije, ipd. V večji meri gre za študente, ki obiskujejo glasbeno šolo 3 Monti. 

Orkester je formiran iz 35. elementov, sestavljenih iz raznih sekcij (ritem, pihala, violine, harmonike, ipd.) ter 5. vokalov, ki izmenično nastopajo na odru. Orkester veliko koncertira, tako doma kot v tujini. Nastopajo v manjših lokalnih krajih, gledališčih, večjih mestnih središčih in številnih drugih lokacijah. Posnete, pa imajo tudi 3 CD-je (dva med v live verziji).

Skozi zgodovino je orkester razvijal številne glasbene projekte, ki segajo od repertoarja Ameriškega Big Banda, Italijanske in tuje popularne glasbe do srečanja z opero oz. Fabriziom De Andre . Poleg tega orkester sodeluje še z mnogimi pomembnejšimi skladatelji, kot so Gian Marco Gualandi, Stefano Nanni in drugimi.

*****************************************************************************

Oglejte si tudi