Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Koncert glasbene skupine Ridiamo

Koncert glasbene skupine Ridiamo

Kulturno društvo Stanko Vuk Miren - Orehovlje z veseljem poskrbi za kulturne dogodke v KS Miren in Orehovlje. Kot vsako leto smo poskrbeli za glasbeno poslastico ob koncu starega leta in kot imenitno napoved dogajanja v novem letu.

Letos smo izbrali vokalno instrumenatlno skupino Ridiamo, v kateri nastopa pet pevcev, in sicer Neža Vasle (sopran), Anja Šinigoj (alt), Tine Bec (tenor), Luka Juteršek (tenor) in Jaka Mihelač (bariton/bas). Ime skupine Raidiamo je vzeto po napitnici Ridiamo, cantiamo! Gioacchina Rossinija. S to skladbo skupina navadno zaključi svoj koncert.

Ridiamo v italijanščini pomeni "smejmo se", kar se jasno kaže v njihovem nastopu. Člane povezujejo mladost, sproščenost, veselje do življenja in petja, kar se odraža v njihovem lahkotnem prepevanju sicer glasbeno zahtevnih skladb. Poslušalec zlahka opazi, da so njihovi glasovi izdelani, nastop dovršen.

Njihov glasbeni repertoar zajema skladbe od renesanse pa do sodobne glasbe. Sami zase pravijo, da nadvse uživajo ob prepevanju priredb slovenskih ljudskih pesmi. Tudi na koncertu na Mirenskem gradu je bilo tako. Prepletale so se priredbe znanih božičnih pesmi in priredbe slovenskih ljudskih pesmi z vmesnimi skladbami znanih avtorjev v nemščini, latinščini in angleščini. 

 

KD Stanko Vuk Miren - Orehovlje

Foto: Dean Cijan

Oglejte si tudi