Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Večer pod lipo

Tudi letos so pevci Moškega pevskega zbora Anton Klančič sezono zaključili s koncertom v domačem kraju. Tokrat so nas povabili pod lipo na dvorišče OŠ Miren. Pod taktirko domačina Mateja Petejana so obiskovalcem predstavili obsežen repertoar, ki so ga izvajali v sezoni 2017/2018.
Navdušenci klasičnega zborovskega petja so na svoj račun prišli v prvem delu koncerta, ko so lahko prisluhnili zborovskim skladbam s katerimi so pevci nastopali tudi na revijah Primorska poje, Reviji pevskih zborov Goriške, Reviji občinskih pevskih zborov,…
V drugem delu so pevci občinstvo navdušili z repertoarjem dalmatinskih in popularnih skladb ob inštrumentalni spremljavi, manjkal ni niti gospel. Jure Malič, nepogrešljivi član zbora, je za zbor priredil znano gospel skladbo »I'm gonna sing till the spirits moves in my heart« v ritmično in harmonično zahtevno zborovsko skladbo, ki so jo premierno izvedli prav na tem koncertu.
Za posebno vzdušje sta poskrbela Bojan Faganeli in Matevž Lapajne z odličnimi solističnimi vložki. Piko na i pa je dodala še inštrumentalna spremljava Mateja Petejana, Aneja Petejana in Jureta Maliča.
V tretjem, neuradnem, delu koncerta so s ploskanjem in petjem sodelovali tudi poslušalci. Vesela pesem ob zvokih klavirja, harmonike, kitare in trobente se je razlegala do poznih večernih ur.

Fantje iz Moškega pevskega zbora Anton Klančič so ponovno obogatili kulturno dogajanje v našem kraju. Med nastopom izžarevajo mladostno energijo, čuti se povezanost in prijateljstvo med pevci, sigurno je tako tudi na vajah. Dokazali so, da so pravi »multipraktiki« z različnimi talenti, kot v šali zase sami rečejo. V petju in druženju neizmerno uživajo, zato medse vabijo nove člane, ljubitelje petja.

Sonja Cijan

Oglejte si tudi