Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Prometna ureditev križišča Križ Cijan

Spoštovane občanke in občani,
v prihodnjih mesecih se bodo izvajala dela za preureditev križišča Križ Cijan. V tem tednu je izvajalec že pričel z deli.  Postavljena je popolna zapora ceste iz Križ Cijana proti Vrtojbi, državna cesta R3-615/5740 Volčja draga - Miren pa je ostala odprta.
Kaj sledi ?
V prvi etapi del bo izvajalec zgradil večji del krožišča ob popolni zapori lokalne ceste proti Vrtojbi. Etapa naj bi bila zaključena predvidoma do konca decembra. Prometni režim bo v tem času ostal enak kot sedaj. Šele po zaključku prve etape bo izvajalec pričel z deli na drugi strani (druga etapa). Takrat bo vzpostavljena delna zapora državne ceste in bo promet stekel po že zgrajenem delu novega krožišča. Druga etapa gradbenih del naj bi bila zaključena v pomladnih mesecih naslednjega leta. V tem času se bodo izvajala tudi dela na razširitvi in ureditvi javne poti od Franela proti vodnjaku v Biljah, kjer bo postavljena popolna zapora v trajanju okvirno enega meseca, začenši z naslednjim tednom. V pomladnih mesecih naslednjega leta pa ob popolni zapori tudi urejeno javno pot od novozgrajenega krožišča do nogometnega igrišča.


Gre za pomemben infrastrukturni projekt, ki ga Občina Miren-Kostanjevica pričakuje že več let in bo občutno pripomogel k boljši prometni varnosti v tem delu cestne infrastrukture v občini. Veseli nas tudi to, da bomo v sklopu projekta pridobili tudi razširjeno in urejeno javno pot JP759021 (Franel - vodnjak v Biljah) ter urejeno javno pot JP759011 (iz novega krožišča proti nogometnemu igrišču).

Zahvaljujemo se za vašo strpnost in razumevanje.



Oglejte si tudi