Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

OBČINSKI PRAZNIK 2018 NA CERJU- IZOBRAŽEVANJE, DRUŽENJE IN ZDRAVA ZABAVA ZA VSE GENERACIJE

Pomnik miru in razgledni stolp na Cerju je ob letošnjem občinskem prazniku postal čudovito prizorišče za druženje,  pridobivanje novih znanj, raziskovanje, predvsem pa zdravo zabavo za občanke in občane vseh generacij.

 

Največja turistična znamenitost v Občini Miren-Kostanjevica je v preteklih  letih gostila številne kulturne,  družabne, izobraževalne,  lokalne in nacionalne prireditve, a še nikoli doslej se ob tem čudovitem kamnitem velikanu ni  tako močno iskrilo od pozitivne energije , veselja in radoživega  druženja.

 

Od trenutka, ko se se v dopoldanskem času odprla  vrata Pomnika za goste, ki so si lahko brezplačno in ob strokovnem vodenju ogledali postavljene zbirke razstav, Španzljevo sliko Ples življenja in smrti, sporočilo Brižinskih spomenikov ali  si na razglednih ploščadih napolnili srca z »oblakom ukradenimi« razgledi, pa do jutranjih ur, ko so prizorišče energične  glasbene predstave Bel de Joura, DJ Janka in razigranih Čukov zapuščali najbolj vneti plesalci, je Cerje obiskalo preko 1.500 obiskovalcev.

 

Upoštevaje  zelo neugodno vremensko popotnico je obisk presegel pričakovanja.

Popoldansko dogajanje je krojila ekipa mladih animatork iz skupine FUL DORO, ki je v dvournem spletu zabavnih iger, likovnih ustvarjalnic in obraznih poslikav navdušila najmlajše in njihove starše. Vsi brez izjeme so se nato  enako razigrani prepustili Čukom,  ki so zanje in skupaj z njimi pripravili enkratno plesno predstavo.

 

Bel de Jour je postregel z ritmi in zimzelenimi melodijami, ki so ogrele tudi zveste »podpornike šankov«,  DJ Janko pa je preko celega večera spretno vlekel glasbene niti med vsemi nastopajočimi. Večer pa so v poskočnih in veselih ritmih zaključili Čuki.

 

Z najboljšimi sladicami in coctaili, poleg ostalih dobrot, je obiskovalce razvajala Okrepčevalnica Cerje. Veliko zanimanja  pa je bila deležna tudi nova trgovinica s spomniki Cerjanka, ki je v veselje vseh domačih ponudnikov, na ponedeljek počakala z lepo izpraznjenimi policami.

 

Lepo in kulturno smo se zabavali , prevsem pa družili na kraju, ki želi tudi v prihodnje (p)ostati središče in stičišče turističnih, kulturnih, poslovnih in družabnih tokov Občine Miren-Kostanjevica.

Oglejte si tudi