Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Obiskal nas je sv. Miklavž

Sveti Miklavž, sveti, Miklavž nas ljubezni uči, zato tudi mi, zato tudi mi radi imej'mo druge ljudi.
Tale pesmica je spremljala Miklavža, ki je v imenu Društva prostovoljcev VZD tudi letos obdaril naše brezdomce v Novi Gorici ter vse otroke na učni pomoči, pri učenju glasbe in v varstvu na Mirenskem Gradu, še prej pa vse dobrotnike, ki nas pri našem delu podpirajo.

Že zjutraj, 5. decembra, se je oglasil na občini Miren-Kostanjevica in se srečal z županom. Potem je obiskal vrsto poslovnih partnerjev, s katerimi društvo sodeluje celo leto, med njimi Dom upokojencev v Novi Gorici, ter številne donatorje, kot so Afit - Proizvodnja in trgovina Petejan Ciciban, pekarni Kukaj in Brumat, tiskarno A-media, Predelavo lesa Marušič d.o.o. ter davčno svetovanje in računovodske storitve Taxa d.o.o.

Zvečer je kot vsako leto obdaril brezdomce v Novi Gorici. Tudi letos so parkeljni upali, da bodo prišli na svoj račun in veselo pričakovanje uničili, a so se pošteno ušteli. Brezdomci so jih s pomočjo angelov pregnali in veseli pričakali Miklavža. V upanju, da bo Miklavž srečal še koga, ki ga pri večerji ni bilo, se je odpravil tudi na obhod po novogoriškem parku, do Bevkovega trga in tam obdaril otroke, ki so se drsali na drsališču. Ob koncu dneva se je ustavil še pri sestrah usmiljenkah in lazaristih. Oboji so ga bili zelo veseli.

Njegovo delo se je nadaljevalo še drugi dan. Obiskal je Marijine sestre v Gorici, Hišo dobre volje, Radio Robin (povezava do posnetek kako je Miklavž obiskal Radio Robin https://www.facebook.com/Radio.Robin.goriski/videos/770896869769224/) in številne druge sodelavce.

 

Popoldne se je oglasil v varstvu pri otrocih, ki njegovega obiska niso niti malo pričakovali in so se ga nekateri kar malo ustrašili. Dobri mož nas je vse spodbudil, da bi bili pridni in da bi ubogali tako starše, kot vzgojitelje. Pustil nam je knjige z ugankami in pesmicami in zelo zanimivo igro, ki nam bo pomagala do novih besed.

Na prvem nastopu naših mladih glasbenikov, ki je potekal v prostorih Marijinega doma, pa nas je s svojim obiskom spet prijetno presenetil. Prinesel nam je metronom in trzalice, da se bodo mladi glasbeniki še z večjim veseljem poglabljali v skrivnosti glasbe, za otroke iz učne pomoči pa učne pripomočke za matematiko, ki nam bodo še kako služili. Z njimi si bomo lažje predstavljali telesa in like, se učili poštevanke ter seštevanja in odštevanja. Spomnil nas je na pisma, ki nam jih je zadnji mesec pošiljal. V pismih nas je spodbujal, da bi znali drug drugega videti, slišati in razumeti. Vsi smo se strinjali, da se prav zaradi njegovih spodbud sedaj bolj poznamo med seboj in smo zaradi tega večji prijatelji. Na koncu nas je spodbudil še k adventni akciji, ki nas letos vabi k pogovoru.

Hvala svetemu Miklavžu, ki nas je letos tako bogato obdaril. Z velikim veseljem in trdnim sklepom v srcu, da se bomo trudili za dobro, ga že čakamo, da nas drugo leto spet obišče.

Oglejte si tudi