Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Biljenski upokojenci ob občnem zboru počastili Dan žena

Upokojenci z Bilj smo se dne 10. 3. 2018 z veliko udeležbo zbrali na rednem občnem zboru v Domu krajanov Negovan Nemec v Biljah.
Predsednik Cvetko Dominko je prisotne nagovoril in čestital vsem ženam za minuli 8. marec - dan žena.
Zbrane so pozdravili župan Občine Miren-Kostanjevica Mauricij Humar, predsednik PZDU SP Zlatko Martin Marušič in predstavnica KS Bilje Melita Bubek. Zboru so prisostvovali predstavniki DU Kostanjevica n Krasu
Nives Urdih in  DU Miren Janez Kocjančič.
V kulturnem programu so se predstavili mladi harmonikarji z Bilj Timotej Lukežič in Matej Pavlin ter Mercedes Leon, ki je zapela nekaj pesmi z njene mladosti.
Predsednik Cvetko Dominko je poročal o delu v preteklem letu 2017 in podal plan dela za letos. Sprejeli smo članarino za letošnje leto v višini 10,00 eur. Spomnil se je tudi na preminule člane v lanskem letu in z enominutnim molkom smo počastili njihov spomin.
Blagajničarka Anda Orel je predstavila  vsa finančna poročila za 2017 in plan za 2018. Sprejeli smo usklajen Temeljni akt Društva upokojencev Bilje in Pravilnik o finančno materialnem poslovanju društva. Potrdili smo članstvo v PZDU SP in v ZDUS. 
Na zboru smo razrešili dve članici upravnega odbora Ando Orel in Zdravko Lestan. Razrešenim članicam smo
se zahvalili za delo v odboru, še posebej Andi Orel, ki je s požrtvovalnim delom vrsto let vodila blagajniške posle v društvu. Sprejeli smo Rafaelo Martinuč in Rada Jovanoviča kot nadomestna člana UO. Zaželeli smo jim veliko uspehov pri uresničevanju ciljev društva.

Po uradnem delu občnega zbora, se je predsednik Cvetko Dominko zahvalil članom za tako veliko udeležbo, saj to je dokaz, da društvo upokojencev dela dobro in v korist vseh upokojencev v Biljah. 
Zahvalil se je KS Bilje za prejete rožice za naše članice ob Dnevu žena.
Da nismo ostali lačni so poskrbeli v gostilni Kogoj. Za veselo razpoloženje s plesom sta poskrbela Andreja in Andraž s Temnice. 



Prispevek za DU Bilje: Vojka Rustja
Slike: Marta Volk














Oglejte si tudi