Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
5°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Božični sejem v Mirnu obsijan s soncem

Kot naročeno je prav v soboto, 16.12.2017, na dan Božičnega sejma v Mirnu, zopet posijalo sonce in privabilo številne obiskovalce na Božični sejem v Mirnu, ki ga je Občina Miren-Kostanjevica organizirala v sodelovanju s Krajevno skupnostjo. 
Da pa je bilo dogajanje in vzdušje na sejmu ''tapravo'', so poskrbeli Simon Muraro Colja s harmoniko, Plesno društvo Be Funky, otroci iz Vrtca Miren in pa otroški pevski zbor Osnovne šole Miren pod mentorstvom Zdenke Komel. Otroci pa so lahko ves čas sejma ustvarjali na različnih delavnicah in se posladkali s palačinkami, ki so jih spet pripravile pridne žene iz Društva žena Miren-Orehovlje. Seveda so glavno vlogo imeli različni ustvarjalci in ponudniki na stojnicah, kateri so predstavljali in ponujali bogato in zanimivo ponudbo svojih izdelkov. Marsikdo je tako dobil primerno darilo za svoje drage in pa tudi kaj uporabnega zase. Mnogi pa so sproščeno poklepetali in se malo podružili ob kozarcu kahanega vina ali čaja.

 

Na sejmu so se predstavili: Anže Rogelja z inovativnimi ročnimi izdelki iz okrasnih buč (posodice, ropotulje, lučke, obeski…), Ema Štanta z kreativnimi izdelki iz umetnega usnja, semiša in platna kot so npr. moderni nahrbtniki, torbe, toaletne torbice in denarnice, Ana Đorđevič z unikatnim nakitom iz žice in poldragega kamna, Urška Pahor Frančeškin je prodajala izdelke iz sivke in med, prav tako je  za zdravje poskrbelo Čebelarstvo Furlani z različnimi vrstami medu, Adrijana Černic Lazić in Alida Konič so predstavile svoje izvirne kvačkane in pletene ročne stvaritve, KAKIKRAFT je za  ljubitelje piva pripravil posebno praznično pivo, Jana Istenič je ponujala naravna mila, piling za obraz in telo in kolapne soli, pri Ireni Marušič smo lahko okušali izvrstne namaze in vloženo zelenjavo, na stojnici ND ADRIA pa smo se lahko ogreli s kuhanim vinom, čajem ali pa šilcem žganja.

 

 

Oglejte si tudi