Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

DO RE MI, ko pesem zariše spomin v srce

Tako kot leto, ki raste z meseci, tako mladi pevci rastejo s pesmijo, ki zariše spomin v srce. Spomin, ki nenehno vabi, da se spet srečamo in skupaj zapojemo. Tako je bilo na že peti reviji otroških in mladinskih pevskih zborov iz naše občine z naslovom DO RE MI v Biljah. Naj spomnim, da smo v teh letih stkali prijateljske vezi tudi z gostujočimi zbori in sicer Veseljaki iz Doberdoba, OPZ Emil Komel iz Gorice, Zbor OŠ Solkan, zbor OŠ Renče Bukovica. Letos so se zborom pridružile še deklice, ki so predstavile twirling dejavnost na OŠ Miren..

Otroci so kot pisani baloni, ki so krasili oder. Spontani, polni veselja in domišljije in hkrati tako navihani, da se nam lahko hitro izmuznejo iz rok. Ja, lahki so kot balončki, zato ker so iskreni, ker največ resnic na tem svetu izgovorijo prav otroci. Njihovi mali otroški obrazki z zvedavimi očmi, polni pevske vneme so kot magnet, ki v dvorano vselej pritegne množico poslušalcev. Z aplavzi smo  spodbujali mlade pevce in uživali v tem, kar so nam predstavili.

Največja zahvala gre zborovodjem, ki s svojim potrpežljivim pristopom in strokovnostjo uspejo pripraviti živahne pevce, katerim zbranost stalno uhaja, za nastop na odru in pred publiko.

Vedno k besedi povabimo tudi župana naše občine, gospoda Mauricija Humarja, ki je velik ljubitelj petja in nas podpira že vseh pet let. Pri organizaciji nam prisluhne Občina Miren – Kostanjevica, prav tako OŠ Miren, ki nam odstopi prostore v šoli, kjer lahko otroci vadijo pred nastopi. Letos so v šolski kuhinji poskrbeli za odlično pogostitev nastopajočih.

Ne smemo pa pozabiti naših zvestih pomočnikov, ki jih na odru ne vidimo. To so pridne biljenske žene, ki nam pomagajo pripraviti dvorano, tonski tehniki in vsi ostali, ki pripomorejo k organizaciji.

V dvorani smo se počutili še bolj prijetno tudi zato, ker smo jo okrasili s pisanimi baloni, ki so nam jih priskrbeli in napolnili s helijem v podjetju Neplast d.o.o. iz Mirna. Prav balonov so bili na koncu prireditev otroci najbolj veseli.

Vsem nastopajočim čestitamo za nastope. S petjem in plesom so nam polepšali večer. Prav vsi si želimo še takih prijetnih druženj ob glasbi in že pričakujemo nov, šesti DO RE MI.

Mojca Dolinšek in Sonja Cijan

Foto Dean Cijan

Oglejte si tudi