Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Dobrodelna akcija "Vincencijev koledar 2018/19"

Tudi letošnjo jesen bo marsikatera slovenska župnija sodelovala pri dobrodelni akciji »Vincencijev koledar 2018/19«. Župnije bomo pri nedeljskih mašah obiskali člani Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote, ki smo že osmo leto zapored pripravili Vincencijev koledar.

Gre za stenski koledar, ki vsebuje mesece od septembra 2018 do decembra 2019. Letošnji koledar je nastajal pod geslom Marija skoz’ življenje. V objektiv smo skušali ujeti znamenja, ki prikazujejo, kako nas Marija spremlja v vseh trenutkih življenja. Z nami je zjutraj in zvečer, doma in na potovanju, na poti in križpotju. Spremlja nas pri delu in počitku, molitvi in češčenju, v preizkušnjah in na križevem potu, skratka povsod. 

V akcijah preteklih let smo z zbranimi darovi lahko opremili novo mizarsko delavnico, uredili dom za tri brezdomne osebe ter kupili, prenovili in opremili stanovanje za družino brez doma, ki jo sedaj spremljamo. 

Letos bodo zbrana sredstva namenjena gradnji hiše za družino v stiski. Po lanskoletni akciji smo namreč intenzivno iskali ugodno stanovanje za nakup in obnovo. Iskanje žal ni obrodilo želenih sadov, a smo rešitev naposled le našli pri Marijinih sestrah, ki so nam v Predosljah podarile parcelo z razpadajočo hišo. Z vašo podporo bomo hišo podrli in zgradili novo, ter tako zagotovili prostore še eni družini v stiski. 

Nov Vincencijev koledar bo na voljo po župnijah v okviru omenjene akcije, lahko pa ga naročite tudi po elektronski pošti (info@drustvo-vzd.si) ali po telefonu (041 286 454). Priporočen prispevek za koledar znaša 10 evrov. 

Veseli smo, da lahko skupaj gradimo dom za vse, ki ga nimajo. Bog poplačaj za vsak vaš dar!

Oglejte si tudi