Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Izlet družin na Korado

Lep sončen jesenski dan nas je združil (zbralo se nas je kar 27) pri kosilu pic pri razglednem stolpu v Gonjačah v Goriščih Brdih, od kjer smo se odpravili na planinski izlet na Korado, ki se razprostira med Goriškimi Brdi in vasjo Lig.
Po dopoldanski prodaji Vincencijevega koledarja smo se odločili, da izkoristimo še lepo popoldne in se odpravili na krajši planinski izlet. Z avtomobili v koloni smo se potem odpeljali do Vrhovelj in potem proti Ligu, kjer smo pri križišči za Zarščino pustili osebne avtomobile, se ustrezno obuli in oblekli. Od tu smo se peš podali skozi gozd in travnato pobočje v smeri Korade. Med potjo smo pogledali razgled okoliških krajev in gora (deležni smo bili razgleda od Dolomitov, Karnijskih Alp, od Kanina in vse do Triglava, ter na nasprotni strani doline Soče in Svete gore, Škabrijela, grebena Trstelja). Turo smo nadaljevali po makadamski cesti, ki se vije pod travnatim pobočjem Korade. Opazovali smo tudi pisane barve naših gozdov. Prispeli smo do zavetišča na Koradi, kjer smo naredili postanek za okrepčitev. Otroci so si dobili igrala (gugalnico in peskovnik), ki so jih hitro zasedli.

Našo turo smo nadaljevali po travnatem pobočju do vrha Korade, med potjo smo zagledali bale sena na katerih smo preizkušali svoje moči. Na vrhu Korade smo naredili tudi skupinsko sliko in se odpravili naprej proti cerkvici Sv. Genderca, kjer smo naredili kratek postanek. Med potjo smo bili pozorni tudi na gobe. Od cerkvice smo se spustili po gozdni stezi nazaj na makadamsko cesto in se vrnili do naših avtomobilov, kjer smo izlet in srečanje tudi zaključili.

Oglejte si tudi