Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Silvestrovanje z brezdomci 2018

Prostovoljci Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote smo za brezdomce pripravili že 23. tradicionalno silvestrovanje z brezdomci v študentskem domu Vincencij v Ljubljani.
Silvestrovanja se je udeležilo okrog 110 brezdomcev, za lepo vzdušje pa je skrbelo več kot 40 prostovoljcev. Tudi letos smo odkrili geslo, ki bo brezdomce in prostovoljce spodbujalo skozi vse leto 2018. Geslo se glasi: Vztrajno skupaj se borimo, da v veselju zaživimo!
S svojim obiskom so brezdomce razveselili različni gostje. Med njimi je bil ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore, ki je blagoslovil silvestrsko večerjo in prisotne spodbudil k vztrajnosti z lanskim geslom društva. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je brezdomce nagovoril z željo po solidarnosti, ki jo prav vsi potrebujemo. Obiskali so nas tudi predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez in varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer ter ljubljanski župan Zoran Jankovič. Svojo dobrodošlico je kot gostitelj izrazil tudi predstavnik lazaristov g. Pavle Novak.  

Skozi silvestrski večer se je zvrstil pester program s tombolo, zabavnim skečem in kvizom, skupina prostovoljcev pa je z igranjem in petjem skrbela za živo glasbo in veselo razpoloženje. Ogledali smo si film o dogajanju v društvu v letu 2017 in podelili nagrade najbolj angažiranim brezdomcem, ki se skozi vse leto vključujejo v različne aktivnosti v društvu. 

Brezdomci in prostovoljci smo skupaj odštevali zadnje sekunde starega leta in s šampanjcem nazdravili prihod novega. Silvestrski večer je minil v domačem in prijetnem vzdušju.

Oglejte si tudi