Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

SREBRNI NA MEDNARODNEM ZBOROVSKEM TEKMOVANJU V TUZLI

   Zjutraj, v petek, 1. junija smo se z vokalno skupino Chorus’97 odpravili na mednarodno zborovsko tekmovanje “Lege Artis” v Tuzlo. Tega se je udeležilo 23 zborov iz sedmih držav. Razvrščeni smo bili v štiri kategorije, odvisno od pevskega sestava. Število točk, ki jih dobiš v rednem delu tekmovanja, te lahko pelje v Grand Prix v katerem se poteguješ za Zlato Liro. Za dobro popotnico smo pred odhodom zapeli osebju občine Miren-Kostanjevica, katera nam je skupaj s KS Miren tudi delno krila stroške avtobusnega prevoza. Nato nas je pot vodila kar nekaj dolgih ur do bosansko-hercegovke meje. Po njenem prečkanju smo se v bližnji restavracuji okrepčali z večerjo, tam zapeli nekaj pesmi, bili deležni velikega aplavza ter se nato odpravili v Tuzlo. V soboto večer smo imeli na povabilo slovenskih izseljencev iz Tuzle koncertni nastop skupaj z njihovim ženskim zborom “Slovenčice”. Prisoten je bil tudi slovenski ataše v BiH, ki je za to srečanje pripotoval iz Sarajeva. Nastop in kasnejše druženje ob večerji je bilo prisrčno in na trenutke tudi ganljivo.
  Takoj v nedeljskem jutru smo imeli pevske vaje, pri katerih nam je poleg našega dirigenta Vladimirja in vztrajne korepetitorke in pianistke Ane pomagal še njegov oče Danilo, ki je tudi ves čas spremljal in bedel nad našim delom. Ob 13. uri smo imeli kot prvi v skupini tekmovalni nastop v dvorani  BKC (Bosanski Kulturni Centar). Seveda je bila trema še kako prisotna. Dvorana prazna, nobenega aplavza, le stroga žirija. Po nastopu smo odšli na kosilo, polni ugibanja kakšna bo uvrstitev. Šele ob 19. uri smo izvedeli, da smo se uvrstili v Grand Prix med 6. najboljših zborov, to pa je pomenilo še dodaten nastop. Bili smo veseli ter dodatno motivirani, odpeli dobro in zasedli 2. mesto in s tem srebrno plaketo. Še bolj ponosni smo bili, ko je bil za absolutnega zmagovalca razglašen slovenski zbor iz Prevalj, ki je postal prejemnik Zlate Lire. Pevci Chorusa smo se utrujeni a ponosni vrnili domov v ponedeljek.

   Za vse doseženo se zahvaljujemo vsem dosedanjim zborovodjem, najbolj pa sedanjima Vladimirju Čadež in Ani Zalar za njuno vodenje in potrpljenje z nami. Hvala g. Danilu Čadež za obilo koristnih nasvetov in seveda hvala vsem našim ženam, ki nam stojijo ob strani.

Upamo seveda, da bodo naš dosežek znali ceniti tudi na občinski ravni.

  Vse občane Mirna in širše okolice, pa lepo vabimo na naš koncert na dvorišče OŠ Miren, ki bo v soboto, 16. junija ob 20. uri. Z njim zaključujemo letošnjo res uspešno sezono.

Miloš C

Oglejte si tudi