Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Srečanje članov DU BILJE ob 1. oktobru Dnevu starostnikov

V počastitev 1. oktobra - Dneva starostnikov, smo dne 21. 10. 2017 v Domu krajanov Negovan Nemec v Biljah pripravili srečanje članov Društva upokojencev Bilje. Prisotne je pozdravila podpredsednica Marta Volk, nato pa sta nas nagovorila župan Občine Miren-Kostanjevica Mauricij Humar in predsednik KS Bilje Jernej Tomšič.
V pestrem kulturnem programu so se predstavili:
Domači pevski zbor pod taktirko Jožka Ušaja.
Katarina Štanta nam je ob spremljavi Andraža zapela pesem "Iz prve roke" .
Predstavili so se mladi harmonikarji: Timotej Lukežič, Matevž Pavlin in Iris Saksida, ki so zaigrali nekaj poskočnih
pesmi.
Naša dolgoletna članica Mercedes Leon nam je zapela dve pesmi iz njene mladosti pod naslovi "Notte limpida e serena" in "Pino Solitario".
Na koncu sta se predstavili članici Kulturnega društva  iz Vrtojbe ga. Ana Marija in ga. Liljana in nas nasmejali s predstavo "Gospa in kmetica se srečata na postaji".
Vsem nastopajočim smo podelili simbolična darila.

V pozdrav jeseni smo pripravili  aranžma iz buč, trstike, sezonskih rož iz Vidinega vrta in kraškega ruja, ki nas je popeljal v veselo jesen.

Povezovalka programa Vojka Rustja se je zahvalila vsem nastopajočim, še posebej našemu županu Mavriciju Humar za udeležbo, predsedniku KS Bilje Jerneju Tomšič za donacijo, našemu članu Branku Furlan za sladke dobrote in vsem članom društva, ki so pomagali, da smo srečanje uspešno izpeljali.


Po večerji, ki so nam jo pripravili v Gostilni Kogoj, smo se zavrteli ob zvokih muzike Andreje in Andraža, ki sta poskrbela, da ni bilo nikomur dolgčas.


Prispevek pripravila: Vojka Rustja
Slike: Marta Volk in Hugo Rustja







Oglejte si tudi