Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje Sel v Moravčah

V središču občine Moravče, v vasici Moravče, je 30. junija 2018 potekalo že 22. srečanje ''Selanov''. Letošnja gostiteljica srečanja je bila vas Selo pri Moravčah. Srečanja se je udeležilo 35 Opajcev in 4 Seljani.
 

 

Organizatorji srečanja so pripravili pester in zanimiv kulturni program in tudi sproščeno, zabavno popoldne. Udeleženci srečanja so si ogledali številne zanimivosti in znamenitosti kraja, ki se ponaša s čudovito okolico: osrednji trg s cerkvijo sv. Martina, spomenik svetovno znanemu matematiku, fiziku, geodetu in meteorologu plemiču Juriju Vegi (1754–1802), spomenik akademiku in pesniku Danetu Zajcu (1929–2005), lepo urejen grad Tuštanj, kjer v poletnem času potekajo različne kulturne prireditve; obiskovalci se povzpeli na Limbarsko goro z romarsko cerkvijo posvečeno sv. Valentinu ali pa k Planinskemu domu na Uštah z ogledom dela Moravške doline.

Predstavniki navzočih vasi so se med tem na sestanku tudi dogovorili o organizatorju naslednjega srečanja. 23. srečanje bo ponovno vas Sela pri Moravčah, in sicer 22. junija 2019. Za naprej pa sta se napovedala še dva organizatorja: Sele pri Polskavi za leto 2020 in Selo v Prekmurju za leto 2021.

Torej se tradicija srečanj “Selanov” kljub manjšim “težavam” nadaljuje. Še vedno živi  slogan “Da se bolje spoznamo”.

 

Damjana Sušanj

Foto: Bruno F. Fras, Ribniško selo, Maribor

 

Oglejte si tudi