Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
7°C
ČET.
15°C
6°C
Oceni objavo

Svetovna podprvakinja Ines Frančeškin iz Kostanjevice na Krasu na sprejemu pri županu

Župan Mauricij Humar je imel to poletje zopet prijetno delo, saj je na občini sprejel svetovno podprvakinjo Ines Frančeškin. Ines je na svetovnem prvenstvu v Lillehamerju (Norveška) za podiranje drevesa osvojila bronasto medaljo, za skupinsko tekmo zlato, v seštevku točk pa srebro.

Vrhunski rezultat 18-letne Ines iz Kostanjevice na Krasu je razveselil celotno lokalno skupnost in vso Slovenijo. Pravemu sprejemu z motornimi žagami v Kostanjevici na Krasu je sledil sprejem pri županu na občini, izjemen odziv pa so dosežku namenili tudi vsi lokalni in slovenski mediji.

Ines Frančeškin, ki nam je pred tremi leti na sprejemu najboljših (odličnih) učencev pri županu  zaupala, da bo šolanje nadaljevala na Srednji gozdarski in lesarski šoli v Postojni, je odličen zgled, kako pomembno je slediti svojim srčnim željam. Odličnim rezultatom pri šolskem in praktičnem delu na šoli je tokrat dodala še vrhunski rezultat na svetovnem nivoju. Pri obisku na občini nas je razveselila s svojo mladostno iskrivo energijo, samozavestjo, in seveda ... z vsemi tremi medaljami s svetovnega prvenstva.


Svetovnega prvenstva, ki je v začetku avgusta potekalo v norveškem Lillehamerju, se je udeležilo 123 tekmovalcev iz 28 držav. Pomerili so se profesionalci, mladinci do 24 let in ženske, in sicer v petih disciplinah: kombiniranem rezu, natančnem rezu, menjavi verige z obračanjem meča, podiranju dreves in kleščenju.

Slovenijo so zastopali trije profesionalni gozdarji (Janez Meden, Robert Čuk in Jure Škufca), mladince je zastopal Domen Lahajnar iz postojnske gozdarske šole, v ženski konkurenci pa je tekmovala naša Ines Frančeškin in osvojila vrhunski rezultat. Za podiranje drevesa je osvojila bronasto medaljo, za skupinsko tekmo zlato, v seštevku točk pa srebro.

Bravo, Ines!

Iskrene čestitke!!!

 

Oglejte si tudi