Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
12°C
PET.
25°C
8°C
Oceni objavo

Udeležba članov DU Bilje na srečanju upokojencev Primorske

V sklopu praznovanj 70. letnice izgradnje Nove Gorice in priključitve Primorske k matični domovini, smo se člani DU Bilje udeležili Tradicionalnega srečanja upokojencev Primorske, ki je bilo 16. 9. 2017 v Novi Gorici.

V uradnem delu so nas pozdravili predsednik PZDU SP Zlatko Martin Marušič, predsednik PZDU JP Mirko Miklavčič, župan Mestne občine N.Gorica Matej Arčon in predsednik ZDUS Janez Sušnik. V kulturnem programu so se predstavili: Nova Jazz Qvartet s pevko Ano Stergulc , Mladinski pevski zbor Kras  iz Opatjega sela, oktet Sotočje,  Moški pevski zbor Provox iz N.Gorice, ženski pevski zbor Večernice DU Ajdovščina in ansambel Beneški fantje.

Po proslavi smo se odpeljali na Lazne, kjer so poskrbeli za naše želodčke. Za dobrodošlico so nas pričakali z domačimi dobrotami. Postregli so nam z lovskim kosilom in kuhanimi štruklji. Po obilnem kosilu smo se sprehodili skozi gozd in nabrali nekaj gob.

Da je bilo vzdušje pravo, smo s seboj vzeli harmonikaša Nejca, ki nas je ob zvokih harmonike popeljal v svet pesmi, glasbe in plesa.                                           

Na poti domov smo sklenili, da se še kdaj vrnemo.

 

                                                                                                               Prispevek napisala

                                                                                                                    Vojka Rustja

 

Fotografije

Marta Volk

Cvetko Dominko

Oglejte si tudi