Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Praznik Svetega Rešnjega telesa

V četrtek, 31. maja smo, kot v vsem krščanskem svetu, tudi v mirenski župniji obhajali praznik Svetega Rešnjega telesa in krvi. V ta namen je bila darovana sveta maša, ki jo je vodil domači župnik  g. Robert Ušaj. Somaševal je superior lazaristov na Mirenskem Gradu g. Jože Zupančič. Po maši  smo se, tako kot je običaj na ta praznik, zbrali še k procesiji, ki se je letos po več kot petdesetih letih  »vrnila«  z Mirenskega Grada na s  cvetjem, nabožnimi podobami in svečkami okrašene domače ulice.  Procesija se je vila iz cerkve po cesti na Breg do zadnjih hiš in nazaj v cerkev z vmesnimi štirimi postajami, kjer smo ob okrašenih oltarjih poslušali evangelij, izrekli prošnje za vse potrebe in prejeli blagoslov  z  Najsvetejšim. 

Poleg obeh duhovnikov  so pri slovesnostih  sodelovali še ministranti, bralci božje besede, letošnji birmanci, majhni otroci, ki so med procesijo trosili liste mnogobarvnih cvetov, vsi ki so pripravili  in okrasili oltarje, ob katerih smo poslušali  Božjo besedo in pevci župnijskega  pevskega zbora  pod vodstvom g. Andreja Budina.

Kot zadnje pa naj bo zapisano, da smo številni verniki  na ta pozno pomladanski  večer doživeli dve za uho prijetni, za oko lepi, za dušo pa duhovno bogati urici.

                                                 
Karlo Štrukelj

Foto: Andreja Vizintin

Oglejte si tudi