Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Veselo martinovanje Društva upokojencev Miren

Tudi letos smo se v DU Miren odločili, da pripravimo za naše člane veselo martinovanje. Tokrat smo izbrali Športni park Grive, kjer smo se zbrali 14. novembra.  Ker smo imeli za pripravo martinovanja le malo časa, smo se v organizacijskem odboru bali, da bo obisk bolj skromen, a smo se krepko ušteli. Martinovanja se je udeležilo rekordno število naših članov (preko sedemdeset), kar je dokaz, da delujemo v pravi smeri.
Naše druženje smo začeli ob 17. uri. Po izreku dobrodošlice in kratki predstavitvi večera, smo začeli z vpisovanjem dvojic za tekmovanje z balinčki. Tekmovale so posebej moške in ženske dvojice. Borbe so bile zelo ostre v obeh konkurencah, tako, da so se morali zmagovalci za zmago precej potruditi. Pri moških je zmagala dvojica Martinuč Ivo - Pahor Anton, pri ženskah pa Putnik Marija - Sinovčić Bosiljka.
Po končanem tekmovanju z balinčki, nam je naša dramska skupina Humar-Bizjak pripravila in zaigrala veseloigro "Krst mladega vina", ki je požela med gledalci obilo smeha in aplavza. Glavni igralec v veseloigri je bil poln sodček mladega vina, ki smo ga po uspešnem krstu vsi poskusili in ugotovili, da je le-ta popolnoma uspel.

Sledilo je še tekmovanje v zbijanju konzerv za posameznike. Pri moških je zmagal Štanta Serafin, pri ženskah pa ponovno Sinovčić Bosiljka.
Sledila je zabava s plesom in začetek priprav na veseli december.

Oglejte si tudi