Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

15. SREČANJE KONJENIKOV

Vsako leto januarja konjeniki organizirajo tradicionalno srečanje konjenikov, nekateri srečanju tudi pravijo konjeniško silvestrovanje. V letošnjem letu smo za organizacijo bili določeni konjeniki Konjeniško društvo treh dolin Mirna Peč. Za srečanje smo izbrali Gostilno Novljan v Mirni Peči in Ansambel Urok, v katerem igrajo štirje fantje iz Žužemberka.

Predpriprave na samo srečanje so potekale, kar nekaj tednov, saj smo si zamislili krasen spominek za vsakega gosta posebej. Spominek, ki zapakiran v majhno škatlico je podkvica sreče z lepo napisano mislijo o podkvi, ki jo je lastnoročno skoval naš predsednik društva Hočevar David. Pridne članice pa so spekle okusne piškote in pecivo.

Na vabilo 15.srečanje konjenikov, ki je bilo v soboto 20. januarja, se je v lepem  številu odzvalo kar 110 konjenikov iz različnih društev. Poleg našega društva so se prijavili konjeniki Krekove konjenice, Konjeniško društvo Finfarji, Konjeniško društvo Gombišče, Konjeniški klub Temeniške doline, Domačija Marn in Čateška Konjenica. Ob 19.uri so se pričeli zbirati konjeniki, ki smo sprejeli z aperitivom in spominkom. Nato smo se vsi skupaj posedli in povečerjali. Po večerji pa se ob dobri glasbi ansambla, plesu, petju in klepetu zabavali dolgo v noč.

Oglejte si tudi