Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
12°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Slavica Derganc prejela bronasti znak Rdečega križa Slovenije

Prostovoljka RK in predsednica Krajevne organizacije RK Mirna Peč Slavica Derganc je na aprilskem zboru članov OZRK Novo mesto za svoje prostovoljsko delo prejela bronasti znak RKS.

Mirnopeška krajevna organizacija pod vodstvom Dergančeve, ki je njena predsednica že od l. 2001, ves ta čas zelo uspešno deluje, pri izvajanju programa pa kot predsednica tudi prevzema večji del nalog. Prizadeva si, da s pomočjo aktivistk redno spremlja situacijo socialno šibkih posameznikov in družin v občini ter da se jim nudi finančna in druga pomoč.

Kot poklicna zdravstvena delavka Slavica Derganc daje velik poudarek zdravstveni preventivi. Vsako leto organizira zdravstvena predavanja ter izvaja meritve. Da bi zdravstveno preventivo približali prebivalstvu, predvsem starejšim in bolnim, je v zadnjih letih meritve prenesla na teren- v posamezne vasi in zaselke, kar je bilo pri ljudeh zelo dobro sprejeto. Že več let organizira tudi krvodajalske akcije, s katerimi prebivalstvo še dodatno spodbuja k krvodajalstvu. Z aktivistkami organizira tudi vsakoletno srečanje starejših, skupaj z domačim županom pa vsako leto obiščeta vse mirnopeške 80- letnike  in vse nad 90 let stare občane, ki bivajo doma ali v socialnem zavodu. Spodbuja tudi vključevanje šolarjev v različne programe RK ter pridobiva nove članice za delo v krajevni organizaciji.

»S svojim delom in vodenjem Krajevne organizacije Rdečega križa Mirna Peč pomembno prispeva k uresničevanju poslanstva Rdečega križa ter k ugledu organizacije v kraju,« je zapisano v obrazložitvi  predlagatelja Krajevne organizacije Rdečega križa Mirna Peč. 

Oglejte si tudi