Logo MojaObčina.si

Mislinja

Deli
Družabni dogodki
Avtor: RMS MISLINJA,

40. obletnica delovanja rodu Mrzli studenec Mislinja

Pobirali se bodo tudi prostovoljni prispevki za obnovo taborniške hiše.

40. obletnica delovanja rodu Mrzli studenec Mislinja

KDAJ?
22. april 2017 ob 10.00

KJE? Dvorana Lopan, Tuš center Mislinja

ZAKAJ?
Taborništvo ima zelo dolgo tradicijo, ne samo v Sloveniji, ampak tudi v naši občini, na kar smo zelo ponosni. Začetki taborništva v Mislinji namreč segajo že v leto 1962 in 1963. V letu 1969 nastane četa Zdravka Čebularja, kasneje pa še Srčkova četa. Letna konferenca čete Zdravka Čebularja 16.12.1976 je hkrati tudi ustanovna konferenca odreda Mrzli studenec. Kasneje se odred preimenuje v Rod Mrzli studenec in kot tak deluje še danes.

Vsako leto 22. aprila taborniki obeležujemo t.i. dan tabornikov, poleg tega pa je 22. april tudi svetovni dan Zemlje.
Ni naključje, da bo prav na ta dan potekala tudi slovesnost ob 40. obletnici delovanja rodu Mrzli studenec Mislinja.

Taborništvo je tudi v občini Mislinja postalo način življenja za mnoge posameznike. S kratko prireditvijo se želimo zahvaliti vsem, ki so v teh letih kakorkoli pripomogli k delovanju našega rodu in približati oz. predstaviti taborništvo tudi ostalim občanom in občankam. Kljub dolgoletni tradiciji je taborništvo zelo sodobno mladinsko gibanje, ki povezuje ljudi različnih starosti in jim posreduje vrednote, pomembne tako za njihovo osebno rast kot za razvoj družbe kot celote.

Po kratki prireditvi bo sledila pogostitev in medsebojno druženje, zato vljudno vabljeni vsi taborniki, starši, nekdanji taborniki, občani, podporniki...Veseli bomo vsakega obiska. Vstop je prost.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!