Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

IZLET NA GORO OLJKO (733 m)

Torek 06.02.2018, smo se s kombijem zapeljali do Podvina pri Polzeli. Tu smo izstopili in se pripravili za pohod. Prvi del poti proti vrhu Gore Oljke smo hodili po ozki asfaltni cesti, ki smo jo zapustili pri zadnjih kmetijah in zavili v gozd. Gozdna steza je bila zaledenela in je od nas zahtevala veliko mero previdnosti. Po dobri uri in pol smo prispeli do Planinskega doma na Gori Oljki, kjer smo se ustavili za dlje časa.

V planinskem domu so nas prijazno postregli s pijačo. Med prijetnim kramljanjem je čas hitro mineval in morali smo se posloviti in kreniti proti Šmartnemu ob Paki. Pred domom smo naredili še skupinsko fotografijo.

Pot v dolino je bila v začetku zelo strma in spolzka. Hodili smo zelo previdno, da se ne bi zgodila nesreča. Vsak nepreviden korak bi lahko bil usoden. Srečno smo prišli do Šmartnega ob Paki, kjer smo v kavarni počakali na kombi. Ko je naš šofer dostavil kombi, smo se vkrcali vanj in se srečno pripeljali domov.

Vreme ni bilo preveč prijazno, saj je bilo celo pot megleno, le na vrhu je sonček sramežljivo pokukal izza oblakov. A kljub bolj kislemu vremenu smo preživeli prijeten dopoldan na svežem zraku.

Vodnik: Peter Zupanc

 

Oglejte si tudi