Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

IZLET NA ZASAVSKO GORO

V soboto, 28.04.2018 smo se zapeljali do Vač. Pred odhodom na Zasavsko goro smo se v bližnjem gostišču okrepčali s kavico ali čajem.

Iz Vač smo se napotili po asfaltni cesti, ob kateri so bile skulpture iz lesa in info table. Na križišču smo si ogledali situlo in ob njej naredili tudi skupinski posnetek.

Od situle smo pot nadaljevali po makadamski cesti mimo travnikov in manjšega kamnoloma. Po makadamski cesti smo prispeli v vasico Vovče, kjer je bil na koncu vasi lep pogled na Kum.

Po dobri uri hoje smo prispeli do razcepa poti. Mi smo se odločili za desno pot, ki je bila speljana po gozdni poti. Po pol urni hoji so se poti ponovno združile. Tudi na koncu smo imeli dve možnosti ali gremo direktno do cerkve ali pa do koče na Zasavski gori.

Mi smo šli najprej do cerkve, od koder je bil zelo lep pogled na Savinjsko-Kamniške Alpe, ki so še odete v sneg, Menino planino, Čemšeniško planino in še ostale hribe Zasavskega pogorja.

Ko smo se naužili pogledov po okolici, smo naredili še eno skupinsko fotografijo in potem krenili do koče, kjer smo si privoščili daljši počitek in okrepčilo.

Po zaslugi Tineta Tajnika smo si lahko ogledali tudi notranjost cerkve.

Čas je ob klepetu hitro mineval in morali smo se odpravit v dolino. Vračali smo se po drugi poti proti Vidergu.

Pot je bila v začetku speljana po gozdni poti, zadnjih par kilometrov pa je bilo treba iti po asfaltu. Po dobri uri in pol smo prispeli do Viderge, od koder smo krenili proti domu.

Preživeli smo lep dan, poln doživetij, ki jih je polepšalo še vreme.

Vodnika: Tine Tajnik

                 Peter Zupanc

Oglejte si tudi