Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

Pozdrav jeseni 2018

Turistično društvo Mislinja je letos že 22. organiziralo tradicionalno turistično prireditev "Pozdrav jeseni" na kmetiji Foltan. Letos je bilo še posebej slovesno, saj je turistično društvo prireditev povezalo s praznovanjem 35. letnice aktivnega dela društva. Prireditev je zato potekala tri dni.

V petek, 21.09., so potekale delavnice osnovnošolskih otrok in priprava likovne razstave na temo gozdnih sadežev. V soboto smo jim priskočili na pomoč in organizirali gorsko kolesarjenje po naši občini, ki je zaradi slabega vremena odpadlo. Osrednja prireditev pa je bila v nedeljo na kmetiji Foltan. Na prireditvi je poleg ostalih društev iz občine tradicionalno sodelovalo tudi naše društvo. Ker je bil letošnji moto prireditve jedi iz gozdnih sadežev, smo na naši stojnici ponudili gobji mežerli. Jed je od ideje do izvedbe pripravil Gros Marjan. Med obiskovalci je jed požela nemalo zanimanja in veliko pohval. Seveda pa se je na naši stojnici našlo tudi kaj za suha grla.

Na prireditvi so sodelovali tudi predstavniki turističnega društva iz pobratene občine Središče ob Dravi. Že tretjič zapored smo jim pripravili krajši pohod. Tokrat smo jih zapeljali do Matičevega, od koder smo se peš odpravili do izvira Pake in nato pot nadaljevali do Volovce in se nato vrnili do vozil. Hkrati pa je Hribarjev Jože poskrbel za njihovo članico z multiplo sklerozo in jo z vozičkom zapeljal od Matičevega do domačije naše članice Silve Sonjak. Pohodniki niso mogli skriti navdušenja nad naravo, svežim zrakom in obilico gob. Našo pot smo sklenili na domačiji Silve, ki je pripravila obilno malico, za zaključek pa postregla še s kavico in okusno orehovo potico.

Dobro razpoloženi in z obljubo, da se drugo leto zopet vidimo na pohodu, smo se  odpravili na kmetijo Foltan, kjer smo jim predstavili našo stojnico in pokusili »marjanov mežerli«.

Zapisal: Ivan Arko

Oglejte si tudi