Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

VELIKONOČNI POHOD 2018

Letos smo se že desetič zbrali pred gostiščem Vagon v Mislinji, kjer se je začel tradicionalni pohod na velikonočni ponedeljek. 

Zjutrajnas je pričakalo lepo sončno vreme. Po vpisu v knjigo pohodnikov in po pozdravu predsednika PD Mislinja Ivana Arka, smo se napotili po kolesarski stezi in po dobrih dveh kilometrih krenili na strmo gozdno pot, ki nas je pripeljala na Črepič, prvo postajo naše poti.

Od tu se pot nekaj časa spuščain se ponovno strmo povzpne proti Fričevem vrhu, najvišji točki našega pohoda.

S Fričevega vrha smo še nekaj časa hodili po gozdu prispeli do gozdne ceste, po kateri smo se sprehodili mimo cerkve sv. Ruprehta do Lovske koče LD Mislinja. Tu smo si privoščili daljši počitek, da smo se okrepčali in odžejali.

Po počitku smo pot nadaljevali po asfaltni cesti mimo kmetije Pristovnik. Pri Zakeršniku smo krenili v gozd in po prijetni gozdni poti prispeli do kmetije Foltan, kjer smo lahko občudovali lepe razglede po Mislinjski dolini.

Na koncu smo si še privoščili krajši postanek v gostišču Vagon, kjer smo malo poklepetali, obudili vtise na prehojene poti in po klepetu krenili vsak na svoj dom.

 

Vodnika: Albina Fekonja

                Jožek Hribar

Oglejte si tudi