Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Mnogoboj 2018

V petek, 1. 6. 2018,  smo se mislinjski taborniki odpravili na MNOGOBOJ – taborniško tekmovanje, sestavljeno iz različnih taborniških disciplin. Mnogoboj je potekal v Velenju, ob Velenjskem jezeru in bližnji okolici. 


Ob 17. uri smo bili že vsi vodniki s svojimi gozdovniki in gozdovnicami zbrani, tako da smo začeli postavljati šotore, v katerih smo prespali čez noč. Sledilo je postavljanje ognjev na Lilijskem griču in priprava večerje. Oba GG voda (Hlodi in NSC) sta postavila estetski ogenj s pravilno izbiro materiala. To se je pokazalo kasneje, saj so ogenj uspeli kar hitro prižgati. In že so kuhali. Pripravili so testenine s tuno, tudi vodniki smo jih poskusili. Ko smo ognje pogasili smo se odpravili nazaj proti taboru, ki se je nahajal v avtokampu pri Velenjskem jezeru. Po večernem druženju smo se odpravili spat, saj nas je čakal naporen tekmovalni dan.

Za začetek drugega tekmovalnega dne so se nam zjutraj pridružili murni, naši najmlajši taborniki, starosti 5 do 6. let (vod Zvitih lisičk). Gozdovniki in gozdovnice, starostna skupina, ki ji skrajševalno pravimo tudi GG-ji, je opravljala različne naloge: lokostrelstvo, signalizacija, postavljanje šotora, vrisovanje točk na karto, podali so se tudi  na orientiring, opravili izziv drugega voda. Na kontrolnih točkah, ki so bile vrisane na karti, so spet preizkušali svoje znanje z odgovarjanjem na vprašanja in praktičnimi prikazi (življenje v naravi, prva pomoč, vozli, skica terena).

Murni so prav tako preizkušali svoje spretnosti in znanje na šaljivemu poligonu, premagovanju ovir, ciljanju tarče. Tudi oni so se podali na lov za zakladom. Sledili so potnim znakom, reševali naloge in ga na koncu tudi našli!

Na mnogoboju so sodelovali tudi sodniki iz našega rodu, ki so poskrbeli, da je bilo sojenje na disciplinah lokostrelstvo in postavljanje šotora z dnom korektno in primerno.

Vodi so se odlično odrezali in postali smo nestrpni ob čakanju na rezultate. Ob klicu: »rezultati so objavljeni,« so se vsi zapodili k oglasnemu stekelcu in iskali svoje mesto. Dosegli smo odlične rezultate: 1., 2. in 6. mesto. Z velikim zadovoljstvom, veseli in malo utrujeni, smo se odpravili domov. Imeli smo se super in komaj čakamo naslednje dogodivščine.

Ana Pirnat
ROD MRZLI STUDENEC MISLINJA

Oglejte si tudi