Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

3. turnir v malem nogometu za Pokal občine Mokronog-Trebelno

V Športni dvorani Mokronog je 25. 2. 2018 potekal 3. turnir v malem nogometu za Pokal občine Mokronog-Trebelno. Na turnirju je sodelovalo 11 ekip, ki so nastopale v Območni ligi malega nogometa Mokronog-Trebelno 2017/2018.
V lanskem letu se je turnirja udeležilo le sedem ekip, zato je bila letošnja organizacija turnirja vprašljiva. Odločili smo se, da ga bomo vseeno organizirali, kar se je izkazalo za pravilno odločitev, saj je na turnirju sodelovalo 11 ekip. Sodelovale so lahko le ekipe iz Območne lige malega nogometa Mokronog-Trebelno razporejene v štiri skupine. V skupinskem delu je vsaka ekipa igrala po sistemu vsak z vsakim. Prve dve ekipi v skupini sta napredovali v četrtfinale.

V četrtfinalnih tekmah smo lahko videli kar nekaj zanimivih obračunov. Prva tekma je bila odigrana med ekipama KMN REM veterani in ŠD Dolenja Nemška vas. Slednja se je z dobrimi predstavami v skupini presenetljivo uspela uvrstiti v četrtfinale, kjer pa so morali priznati premoč igralcem iz ekipe KMN REM veterani. Druga tekma je bila odigrana med domačo ekipo ŠD Trebelno in ekipo Plastoform Šmarjeta. Domačini so se v uvodnih minutah dobro upirali, vendar so na koncu morali priznati premoč ekipi Plastoform Šmarjeta. V najbolj zanimivi tekmi četrtfinala so proti ekipi KMN REM zmagali ŠD Šentjanž. V zadnji tekmi četrfinala se je ekipa TEM Čatež z zmago nad ekipo Klopca team kot zadnja uvrstila v polfinale.


V prvi polfinalni tekmi ekipi Plastoform Šmarjeta ni uspel preboj v veliki finale. Finala so se namreč veselili igralci iz ekipe KMN REM veterani. Druga polfinalna tekma se je končala v prid ekipi ŠD Šentjanž, ki je po napetem obračunu premagala TEM Čatež. Za 3. mesto sta se v streljanju prostih strelov iz šest metrov pomerili ekipi Plastoform  Šmarjeta in TEM Čatež. TEM Čatež si je z razpoloženimi strelci in vratarjem zagotovil tretjo mesto na turnirju.


V finalni tekmi igralci ekipe ŠD Šentjanž niso uspeli ponoviti lanske zmage na turnirju, saj so premoč morali priznati ekipi KMN REM veterani, ki bodo drugo leto branili naslov prvaka. Najboljši strelec turnirja je Matej Repovž iz ekipe ŠD Šentjanž, najboljši vratar pa Marko Pravne iz ekipe KMN REM veterani.


Organizatorji upamo, da se je turnir uspešno uveljavil in da bo drugo leto privabil še več ekip in gledalcev.
Športno društvo Trebelno se ekipam, občini Mokronog-Trebelno za najem športne dvorane, sodnikom, zapisnikarjem in upravniku športne dvorane zahvaljuje za sodelovanje. 

Oglejte si tudi