Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

EVROPSKO PRVENSTVO MAŽORET V LAŠKEM

Po državnem prvenstvu, ki je bilo v letos v Laškem, naše punce niso počivale, ampak so zvesto trenirale za nove uspehe. Prav hitro je se približal čas odhoda na SAMOBORFEST v hrvaškem Samoboru. Tam je 06.04. potekalo mednarodno tekmovanje v organizaciji Samoborskih Mažoretk. Udeležba je bila res odlična in pestra, tako da so punce imele kar hudo konkurenco. Dopoldan so odlično nastopile s svojimi koreografijami, popoldan pa so punce preživele čudovito popoldne v Zagrebškem živalskem vrtu, kjer so jim družbo delali navijači in starši, ki so tudi poskrbeli za lačne trebuščke mažoret. Čas do razglasitve je kar hitro minil. Na razglasitev rezultatov smo kar težko čakali, ker so punce res odlično opravile svoje nastope. To se je tudi izkazalo s strani sodnikov, saj so puncam dodelili veliko število točk, tako da so v obeh skupinah dosegle odlično drugo mesto, in s tem društvu priplesale dve srebrni medalji. Zadovoljni z izkupičkom tekmovanja smo se zvečer z veseljem vračali domov. Veselje je bilo nepopisno. To je zagotovo tekmovanje, ki bo v naših srcih ostalo za vedno in se ga bomo s ponosom spominjali.

Med pripravami na EP so si punce še popestrile treninge, in tako z pol urnim programom razveselile stanovalce doma upokojencev TDU Loka pri Zidanem Mostu, da jim malo polepšajo dan. Našega obiska so bili starostniki zelo veseli. Zelo lepo so nas tudi pogostili, za kar se jim tudi tu lepo zahvaljujemo. Vedno smo veseli takih povabil, saj je vsak nastop izkušnja več.

Od četrtka 07.09. pa do nedelje 10.09. pa je pod okriljem Evropskega združenja mažoret (EMA) potekalo 19. Evropsko prvenstvo mažoret. Tokrat se je tovrstni spektakel odvijal prav blizu nas v Sloveniji v Laškem, v športni dvorani Tri lilije. V petek je najprej potekalo tekmovanje neformacij solo in par, kjer mi letos še nismo imeli predstavnice, vendar to načrtujemo za drugo leto. Na tekmovanju se je v treh tekmovalnih dneh predstavilo veliko društev iz različnih držav Evrope. Predstavnice Mažoretnega društva Šentjanž okrepljene s predstavnicami iz Tržišča, Mokronoga in Trebelnega so tekmovale v kategoriji pom-pon kadet, kjer so dosegle 11. mesto. Zelo smo veseli uspeha vseh slovenskih klubov, saj so kljub hudi konkurenci z odličnimi rezultati dokazali, da spadajo v sam evropski vrh. 

V soboto 30.09. in nedeljo 01.10. je v Avstrijskem mestu Neusiedl am see potekal I. International OPEN GRAND PRIX of Majorette-Sport v organizaciji MAJORETTE-Sport WORLD Federation. Udeležile so se ga tudi mažorete našega društva. Na tekmovanju se je v dveh dneh predstavilo veliko mažoret iz vseh koncev Evrope. Tekmovanje je potekalo v večih starostnih skupinah in v različnih kategorijah. Predstavnice Mažoretnega društva Šentjanž so tekmovale v kategorijah POM POM kadet, ter palica kadet. V soboto je potekalo tekmovanje solo plesalk ter parov, kot je običajno na tovrstnih tekmovanjih. Mi v teh kategorijah še nimamo predstavnic, zato smo ta dan združili prijetno z koristnim in si ogledali jezero v kraju gostitelja, ki je zelo turistično obarvano, ter mesto Bratislava na Slovaškem. Punce so bile navdušene in so si tudi dodobra napolnile baterije za nedeljske nastope. V nedeljo pa je bil nastop skupin. Tako so se v nedeljo predstavnice našega društva predstavile kar štiri točke. Tekmovanje je potekalo v kombinaciji defile in koreografija. Punce so se več kot odlično odrezale saj so nam ponovno priplesale lepo uvrstitev v  kategoriji POM POM kadet. Osvojile so odlično drugo mesto. V kategoriji palica po so osvojile prav tako odlično šesto mesto.

Uvrstitve, ki jih dekleta dosegajo pa so prav posebno priznanje tako za dekleta kot tudi trenerko Saro. Ogromna zahvala gre tudi našim zvestim navijačem, našim staršem, sorodnikom,prijateljemin sponzorjem! Hvala, ker ste z nami na vsakem koraku, da nas peljete, prenašate in s ponosom navijate na ves glas. Hvala, da vedno poskrbite za naše lačne trebuščke, hvala za vse slike in nasmehe, in včasih tudi solze, ki jih delite z nami.

Hvala, da nosite rumenočrno!

Oglejte si tudi