Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Zaključena 7. sezona Območne lige malega nogometa Mokronog-Trebelno 2017/2018

V športni dvorani Mokronog je od decembra do februarja potekala že 7. sezona Območne lige malega nogometa Mokronog-Trebelno 2017/2018. Poleg ekip iz domače občine Mokronog-Trebelno so sodelovale tudi ekipe iz ostalih občin (Trebnje, Šentrupert, Sevnica, Mirna, Novo mesto, Mirna peč in Šmarješke toplice).
Liga, organizirana s strani Športnega društva Trebelno v sodelovanju z občino Mokronog-Trebelno, je bila v letošnji sezoni še posebej zanimiva, saj je ekipa KMN REM lovila tretji zaporedni naslov za prvaka, ki bi jim prinesel prehodni pokal. Tudi v letošnji sezoni je sodelovalo šestnajst ekip, ki so bile razdeljene v dve ligi po osem ekip. V rednem delu tekmovanja je bilo odigranih sedem krogov, kjer so ekipe igrale po sistemu vsak z vsakim. Po končanem rednem delu so se v treh krogih med seboj pomirile prve štiri in zadnje štiri uvrščene ekipe po rednem delu tekmovanja. Skupno je bilo v obeh ligah odigranih 80 tekem in doseženih 500 zadetkov.

Z zmago v 9. krogu je ekipa Paradiž že potrdila prvo mesto v 1. ligi, vendar napetih tekem v zadnjem 10. krogu ni manjkalo. V zadnjem krogu je ekipa ŠD Šentjanža z zmago proti ekipi Paradiž potrdila drugo mesto. Kljub zmagi ekipe KMN REM proti ekipi KMN REM veterani in enakem točkovnem izkupičku je ekipa KMN REM veterani zaradi boljšega medsebojnega rezultata zasedla tretje mesto. Končna mesta v 1. ligi: 1. PARADIŽ, 2. ŠD ŠENTJANŽ, 3. KMN REM VETERANI, 4. KMN REM, 5. TEM ČATEŽ, 6. DOGA KRMELJ, 7. PLASTOFORM ŠMARJETA, 8. NK DUAL EKSPRES BELA CERKEV. Najboljši strelec s sedemnajstimi zadetki v prvi ligi je Denis Poljanc iz ekipe DOGA Krmelj, najboljši vratar pa Drago Mrgole iz ekipe ŠD Šentjanž. Ekipa Plastoform Šmarjeta, ki je osvojila prvo mesto na "fairplay" lestvici, skupaj z ekipo NK Dual Ekspres Bela Cerkev nazaduje v drugo ligo.

V drugi ligi si je ekipa
Elektroinštalacije Brzin že v 8. krogu zagotovila 1. mesto in napredovanje v prvo ligo. V 9. krogu pa si je prav tako ekipa Klopca team zagotovila preboj med "elito". Končna mesto v 2. ligi: 1. ELEKTROINŠTALACIJE BRZIN, 2. KLOPCA TEAM, 3. PRIMA TEAM, 4. SINOVI CVIČKA, 5. ŠD ŠENTRUPERT, 6. ŠD TREBELNO, 7. ŠD DOLENJA NEMŠKA VAS, 8. OCRANA. Najboljši strelec s šestnajstimi zadetki v drugi ligi je Žiga Janževič iz ekipe Elektroinštalacije Brzin, najboljši vratar pa Domen Breznikar iz ekipe Klopca team. Ekipa ŠD Trebelno je osvojila prvo mesto na "fairplay" lestvici.

V imenu Športnega društva Trebelno se ekipam, občini Mokronog-Trebelno za najem športne dvorane, sodnikom, zapisnikarjem in upravniku športne dvorane zahvaljujemo za sodelovanje. 

Oglejte si tudi