Logo MojaObčina.si

Mozirje

Deli
Avtor: Matej Kranjc,

Celovečerni koncert Godbe Zgornje Savinjske doline v Velenju

Pihalni orkester Premogovnika Velenje že 12. sezono zapored pripravlja sklop štirih abonmajskih koncertov. V preteklih letih so program poleg domačega orkestra popestrili najuglednejši pihalni orkestri iz Slovenije, kot tudi iz tujine. V letošnji abonmajski niz so organizatorji poleg Policijskega orkestra povabili tudi Godbo Zgornje Savinjske doline. Godbeniki so se povabilu z veseljem odzvali. Koncerti potekajo na velikem odru glasbene šole Velenje. Igrati na takšnem odru je za glasbenike predstavljal svojevrsten izziv in nepozabno izkušnjo. Tako izkušnjo so v soboto, 17.2.2018 doživeli tudi člani Zgornje savinjske godbe.

V svoj program so vključili dobršen del skladb, ki so jih predstavili ne letošnjem letnem koncertu v Mozirju, katerega tematika je bila glasba Balkana. V prvem delu koncerta je orkester izvedel del programa za prihajajočo tekmovanje slovenskih godb v prvi težavnostni stopnji. V drugem delu so se kot gostje predstavile izvrstne vokalistke zasedbe Sončnice, ki so se pod umetniškim vodstvom Katje Gruber z veseljem ponovno odzvale povabilu godbenikov. Glasbeno popotovanje godbenikov od Grčije, Makedonije, Romunije, Srbije ter preko Dalmacije do Slovenije je navdušilo poslušalce, ki so z bučnim aplavzom iz godbenikov izzvale še dva dodatka.

S tem koncertom so Zgornje savinjske godbeni pod vodstvom profesorja Tomaža Podlesnika ponovno dokazali, da sodijo v sam vrh slovenskega godbeništva. Zdaj jih do konca maja čaka sklop vaj za pripravo na državno tekmovanje, kjer imajo zopet namen poseči po najvišjih mestih.

Oglejte si tudi