Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Minister dr. Peter Gašperšič na Koroškem

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič  si je danes v sklopu rednih tedenskih obiskov ogledal gradbena dela v Žerjavu v Črni na Koroškem in Cesto na Kope. Sestal se je z župani štirih koroških občin, s katerimi je med drugim govoril o severnem delu trase tretje razvojne osi.

Minister si je najprej z županjo Občine Črna na Koroškem Romano Lesjak in županom Občine Mežica Dušanom Krebelom ogledal dela na gradbišču v Žerjavu. Gre za rekonstrukcijo ceste med Mežico in Črno na Koroškem, sanacijo šestih objektov – mostov ter ureditev državne ceste skozi Žerjav. Triletni projekt se bo končal konec 2019. Vrednost gradbenih del je 5,35 milijona evrov; 5,25 milijona bo prispevala Direkcija RS za infrastrukturo, 98 tisoč pa Občina Črna na Koroškem.

Severni del trase tretje razvojne osi je bil v ospredju pogovorov na Občini Ravne na Koroškem. Minister je napovedal, da se bo gradnja tretje razvojne osi na odseku Šentrupert–Slovenj Gradec začela jeseni 2019: »Vsi ključni roki, ki so bili začrtani lani s podpisom protokola, so dosegljivi.« DARS načrtuje, da bo aprila podpisana pogodba za izdelavo projektne dokumentacije in da bo projektiranje končano jeseni 2019, ko se bo gradnja tudi začela. »Spomladi se bodo že začeli odkupi zemljišč,« je še napovedal minister. Za opravljeno delo se je ministru zahvalil koordinator Mladinske iniciative za tretjo razvojno os Aljaž Verhovnik in izpostavil, da je ta vlada naredila velik premik naprej k izgradnji tretje osi.

Minister Gašperšič se je sestal tudi z županom Mestne občine Slovenj Gradec Andrejem Časom, s katerim sta govorila o sanaciji in gradnji državnih cest v občini. Lani je bilo v MO Slovenj Gradec izvedenih za 1,5 milijona evrov vzdrževalnih del na glavnih in regionalnih cestah. Minister si je ogledal tudi Cesto na Kope, investicijo, ki je ocenjena na 11 milijonov evrov in v okviru katere bo obnovljeno vozišče v dolžini 11,5 kilometra. V letošnjih poletnih mesecih bo v sklopu  tega projekta obnovljeno vozišče oz. izvedena preplastitev ceste med Slovenj Gradcem in Pungartom.

RS, Ministrstvo za infrastrukturo, Odnosi z javnostmi

Oglejte si tudi