Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Kdo bo letos najboljši za volanom?

Po izjemnem odzivu, ki ga je izbor Najboljši za volanom doživel lani, ko je sodelovalo skoraj 1500 mladih, se je Avto-moto zveza Slovenije v sodelovanju s partnerji odločila, da zopet izzove mlade voznike in voznice ter jim ponudi priložnost, da svoje znanje in veščine pri vožnji pokažejo in dokažejo v izboru za najboljšega mladega voznika ali voznico v Sloveniji. Zmagovalec, najboljši za volanom 2018, bo znan 24. maja.V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem so dopoldne predstavili podrobnosti projekta. 

V prvi fazi izbora, ki bo do 30. aprila, AMZS vabi mlade do vključno 24. leta starosti z opravljenim programom dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov, da opravijo test oziroma preskus znanja na spletni strani www.najboljsizavolanom.si. Test vključuje poznavanje cestnoprometnih predpisov, prve pomoči, avtomobilizma in avtomobila.

Najboljših 100 udeležencev spletnega preskusa bo nato AMZS povabil v AMZS Center varne vožnje na Vranskem, kjer se bodo v polfinalu oziroma kvalifikacijah, ki bodo 16. in 17. maja, pomerili v najrazličnejših spretnostnih in vozniških preizkušnjah. Zmagovalci posamičnih kvalifikacij bodo postali finalisti. Ti se bodo 24. maja preizkusili še v finalnem tekmovanju. Finalisti, še posebej pa zmagovalec, bodo postali mladi ambasadorji varne vožnje.

Z naslovom Najboljši mladi voznik ali voznica Slovenije bo zmagovalec postal tudi mladi ambasador varne vožnje AMZS in Avto-moto zvezi Slovenije pomagal pri osveščanju mladih o pasteh in nevarnostih vožnje avtomobila.A kot najboljši si za svoj trud zasluži še več. Zato se bo lahko leto dni brezplačno vozil s tehnološko izjemno pametnim vozilom fordom fiesto z bogatim paketom opreme Titanium.

Na pogumne mlade voznike in voznice čakajo še številne zanimive nagrade – na primer Petrolove vrednostne kartice, kamera Garmin Dash Cam™ 55, pametna športna zapestna ura Garmin vívosport™, bon za popust na avtomobilsko zavarovanje pri Zavarovalnici Sava, AMZS darilni boni, kolesarske čelade, ki jih podarja Agencija RS za varnost prometa. Da mladi vozniki in voznice ne bodo žejni, pa bo poskrbela Radenska, uradna voda izbora.


Partnerji pri projektu so poudarili pomen varne vožnje, Alojz Kovačič, član Glavnega odbora Rdečega križa Slovenije ter predsednik Komisije RKS za prvo pomoč in predsednik Komisije RKS za pripravljenost in ukrepanje v primeru naravnih in drugih nesreč, pa je povedal, da so postopki prve pomoči zelo pomembni, o čemer med drugim izobražujemo bodoče voznike motornih vozil in bi morali obnavljati znanje iz prve pomoči vsi vozniki, saj lahko s takojšnjo laično prvo pomočjo poškodovanemu v prometni nesreči do prihoda NMP rešimo življenje.

Več o projektu si preberite na spletni strani AMZS.

Oglejte si tudi