Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

OBELEŽILI SMO MEDNARODNI DAN GORA

 

Planinsko društvo Nazarje že pet let zapored vestno obeležuje 11. december, Mednarodni dan gora, hkrati pa že od vsega začetka, od leta 2015 ponosom sodeluje na mednarodnem festivalu Brati gore, ki ga za obeleževanje Mednarodnega leta gora prireja sekretariat Alpske konvencije.

Celo neurje nas ne zaustavi. Zaradi neurja udeležba res ni bila velika, veliko jih je zaradi nevarnosti ostalo doma, vendar kot pravijo, kdor pride, je zraven. Pridružil se nam je tudi župan, poleg njega še planinski prijatelji iz PD Zabukovica.

Kar trije dogodki so se zvrstili v Domu kulture Nazarje.

Začeli smo z razstavo knjižnega fonda povezanega z gorskim svetom Zgornje Savinjske doline. Razstavo je pripravila Osrednja knjižnica Mozirje. Knjižni fond o gorskem svetu je bogat in kot pravijo knjižničarji, ga bralci radi uporabljajo, zato na razstavi niso mogli prikazati prav vsega, kar ponujajo bralstvu.

Potem nam je Jani Bele predstavil svojo novo knjigo NEVARNO PROTI VRHOVOM. Zanimivo in poučno čtivo za vse obiskovalce gorskega sveta je predstavil s sliko in besedo. Vsekakor ogleda vredno. Hvala mu za njegov trud in da se ni ustrašil neurja.

Sledila je tradicionalna razstava gorskih fotografij naših članov. Letos se je natečaja udeležilo 15 avtorjev, ki so v poslali 55 fotografij. Komisija jih je za razstavo izbrala 30. Na ogled bodo v muzeju gozdarstva v času, ko je muzej odprt za javnost. Veseli nas, da so fotografije vsako leto za odtenek boljše in da so se nam letos priključili novi in zlasti mlajši avtorji.

Za zaključek smo še malo poklepetali in si zaželeli varen korak v naslednjem letu.

Foto: Tatiana  in Helena

 

 

 

Oglejte si tudi