Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

SPOZNAVATI GOZD IN LES JE POUČNO IN ZABAVNO

Muzej gozdarstva in lesarstva Vrbovec Nazarje in Zavod za gozdove Slovenije, območna enota Nazarje že osem let zapored organizirata kviz z naslovom KAJ VEM O GOZDU IN LESU, ki se je med učenci dobro prijel.
Kviz je namenjen učencem osmih razredov osnovnih šol Zgornje Savinjske doline. Na ta način skušamo gozd in les, v dolini zelo pomembna naravna in gospodarska dejavnika, učencem približati na malo drugačen način.

 

Letošnja posebna tema je bila Polhi in polharjenje v Zgornji Savinjski dolini nekoč in danes. Tekmovalci so se poučili o polhih, njihovi vlogi v gozdu in o posebnostih polharjenja pod Menino. Za povrh smo za občinstvo pripravili priložnostno razstavo pripomočkov za lov, izdelkov iz krzna in leposlovja na to temo.

 

Številno občinstvo budno in bučno spremlja tekmovanje, saj vsi navijajo za svoje tekmovalce. Posebej pa čakajo na tri zanimiva in zabavna nagradna vprašanja za publiko, s katero popestrimo dogajanje in poskrbimo za kratek oddih tekmovalcev. Na kvizu smo gostili že predsednika države, predsednika državnega sveta in lesarsko šolo iz Maribora.

 

Ekipe so vedno dobro pripravljene, zato je ponavadi kviz napet do konca. Letos je zmagovalna ekipa prehitela drugo uvrščeno samo za eno točko. Pomembnejše od vrstnega reda je vsekakor pridobljeno znanje in druženje ekip, zato organizatorji vedno poudarjamo, da smo na koncu zmagovalci vsi.

 

Oglejte si tudi