Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

25. Velikonočni pohod

Jubilejni  25. Velikonočni pohod je potekal v ponedeljek, 2. 4. 2018. V lepem sončnem jutru se je pri oplotniškem Triglavu zbrala množica pohodnikov. Po nagovoru predsednika PD  Oplotnica ter sladkem okrepčilu smo se ob spremljavi godbe na pihala KUD-a Oplotnica podali na pot. Komaj smo se dodobra segreli, že je sledil naslednji postanek v Lačni gori pri Poznejevi zidanici, kjer je pohodnike pogostilo TD Oplotnica. Pot navkreber smo nadaljevali do cerkvice Svetega Mohorja, kjer nas je čakala ponovna pogostitev – tokrat s strani TD Trta Oplotnica. Naprej nas je pot vodila proti Keblju, nad vasjo nas je čakalo okrepčilo članov TD Lipa Kebelj. Zadnja pogostitev je sledila po 1 uri hoje, za katero je poskrbelo PD Oplotnica. Po prečkanju ceste Osankarica − Trije Kralji nas je pričakal sneg, ki nas je spremljal vse do Črnega jezera ter Treh Kraljev. Ob 13.30 uri je sledil povratek v Oplotnico.

 

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim društvom za  pomoč pri pogostitvi pohodnikov in prostovoljne prispevke za obnovo planinske koče na Pesku. Prav tako se zahvaljujemo oplotniškim gasilcem za pomoč pri pohodu ter KTV Oplotnica za tehnično pomoč pri izvedbi pohoda.

 

Veseli nas, da smo oplotniška društva s sodelovanjem ponovno dokazala, da star slovenski pregovor »V slogi je moč.« v Oplotnici še vedno velja.

 

Iskrena hvala vsem.

 

Oglejte si tudi