Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
2°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Vprašalnik za ponudnike zeliščarskih pridelkov, izdelkov in storitev

Pred vami je vprašalnik na temo zeliščarske dejavnosti. Pridobljene informacije bodo uporabljene za spletno stran »e-herbarij«, ki bo eden od rezultatov operacije (projekta) sodelovanja Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine v kateri sodeluje šest Lokalnih akcijskih skupin (LAS): LAS Raznolikost podeželja, LAS V objemu sonca, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Srce Slovenije, LAS Spodnje Savinjske doline in LAS Od Pohorja do Bohorja. Projekt je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).

 

Spletna stran (www.herbalslovenia.si) bo na enem mestu omogočala brezplačen dostop do raznolikih in uporabnih informacij o zeliščih – od zgodovine uporabe zelišč, zgodb, gojenja zelišč in njihove uporabe (v kulinariki, kozmetiki, gospodinjstvu in kmetijstvu), do predstavitve posameznih ponudnikov na območju vključenih LAS. Vzpostavljena mreža ponudnikov zeliščarskih pridelkov, izdelkov in storitev bo omogočala povezovanje ponudnikov med seboj, po drugi strani pa bo potencialnim potrošnikom nudila hiter in enostaven pregled nad »zeliščarsko« ponudbo. Z vašo pomočjo bomo tako pridobili podatke o zeliščarski ponudbi v Sloveniji, Vam pa bomo omogočali dodatno promocijo.

 

Ker bodo vaši podatki javno objavljeni na spletni strani, vas prosimo, da nam poleg izpolnjenega vprašalnika pošljete še podpisano izjavo, v kateri potrjujete, da se strinjate z objavo podatkov in njihovo uporabo v promocijske namene.

 

Vprašalnik ima več sklopov, ki so namenjeni posameznim aktivnostim na področju zeliščarstva: pridelava, predelava, turistična in gostinska ponudba. Zadnji del je namenjen pridobivanju splošnih podatkov o vas. Na vprašanja odgovarjajte po vrsti. Odgovarjajte samo na vprašanja, ki se tičejo vaše ponudbe (npr. če se ukvarjate samo z gostinsko dejavnostjo, ne odgovarjajte na vprašanja o pridelavi zelišč). Vprašanja so odprtega, polodprtega in zaprtega tipa. To pomeni, da lahko odgovor označite, zapišete ali oboje. Odgovorov je možnih več, kjer je navedeno. Če ni navedeno, je odgovor samo eden.

 

V vprašalniku se izraz »zelišča« uporablja za vse rastline (zeljne rastline, grmi in drevesa), oz. njihove uporabne dele, ki se uporabljajo sveži ali posušeni in ki vplivajo na zdravje ter počutje človeka in živali, se uporabljajo za boljši okus in vonj hrane, ter za uporabo v kozmetiki, naravnih pripravkov za varstvo rastlin in drugje.

 

Že vnaprej se vam lepo zahvaljujemo za sodelovanje!

Priloge:

  • Vprašalnik za ponudnike zeliščarskih pridelkov, izdelkov in storitev
  • Izjava o istovetnosti in varovanju podatkov

Oglejte si tudi