Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

JUNIOR KOROŠKA OPEN 2018 - slovenski pokal za mladince/mladinke

V soboto, 17.3.2018 je Judo klub Acron Slovenj Gradec v Dravogradu organiziral mednarodno tekmovanje za mladince/mladinke "JUNIOR KOROŠKA OPEN 2018", ki je uradno tekmovanje za slovenski pokal za U21.

Na tekmovanju je kljub skromni udeležbi slovenskih tekmovalcev nastopilo 145 tekmovalcev iz Moldavije, Rusije, Ukrajine, Češke, Avstrije, Italije, Kosova, Hrvaške, Latvije in Slovenije.

Oplotničani so na tekmovanju nastopili z 3 tekmovalci in se domov vrnili kar z 2 srebrnima kolajnama.

ANEJ DUKARIČ je nastopil v kategoriji -73kg, kjer je bilo kar 29 tekmovalcev. Aneju tokrat žreb ni bil naklonjen, saj mu je že prvo borbo namenil Akhmarova Kamzata, kasnejšega dobitnika srebrne kolajne. Anej se je zelo dobro boril, vendar je na koncu malo popustil, kar je izkoristil nasprotnik in žal izgubil. V borbi za repasaž se je srečal z Grin Aleksandrom prav tako iz Rusije in izgubil. Tako je Anej kljub dobri pripravljenosti zaključil tekmovanje.

ALEN VUČINA je nastopil v kategoriji -81kg, kjer je bilo 21 tekmovalcev. Prvo borbo je premagal nasprotnika iz JK Velenje, drugo borbo  je premagal  hrvaškega kadetskega podprvaka, tretjo borbo se je srečal s predstavnikom iz Moldavije. Po 4 minutah težke borbe, sta nadaljevala v podaljšku, ki je trajal kar 10 minut, na kar je Alen borbo zaključil z metom wazari in si zagotovil mesto v polfinalu.
V polfinalu se je pomeril z nasprotnikom iz JK Z dežele Sankaku. Tudi tukaj po 4 minutah ni bilo zmagovalca in sta borbo nadaljevala v podaljšku dobrih 10minut. Alen je borbo dobil in tako vstopil v finale. V finalu ga je čakal Gaitukaev Abubakar iz Rusije, kateremu pa je moral priznati premoč in se zadovoljiti s srebrno kolajno.


ANDREJA TOMAŽIČ je nastopila v kategoriji +78kg, kjer so bile 4 tekmovalke. Prvo borbo je premagala letošnjo državno prvakinjo iz JK Z dežele Sankaku, drugo borbo nasprotnico iz Italije, v finalu pa je morala priznati premoč Mohorič Veroniki iz JK Velenje in se zadovoljiti s srebrno kolajno.

Glede na to, da naši tekmovalci šele prvo leto nabirajo izkušnje v mladinski konkurenci jim za uspehe iskreno čestitamo in želimo vse dobro še vnaprej.

Oglejte si tudi