Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Poletno potepanje oplotniških upokojencev

Potepanje oplotniških upokojencev

Oplotniški upokojenci so v četrtek, 5. julija 2018,  do zadnjega napolnili 54 sedežni avtobus in se podali proti Krškemu in Brestanici.

Najprej so se udeležili predstavitve Nuklearne elektrarne Krško. Kako deluje, kam z radioaktivnimi odpadki, kakšno je sevanje in še mnogo drugih odgovorov so slišali. Nato je sledila vožnja med objekti NEK, seveda bod budnim očesom  varnostnikov na avtobusu.

Naslednji postanek so imeli v Brestanici v Hiši trt, vina in čokolade Kunej. Zlasti zanimiva je bila pokušina čokoladnega vina Imperial, ki je novost na tržišču.

V bližini so si ogledali Baziliko Lurške Matere Božje ali slovenski Lurd. Arhitekt te cerkve je bil Hans Pascher, ki je napravil načrt tudi za Oplotniško cerkev in župnišče v Čadramu.

Od cerkve so se podali na grad Rajhenburg, kjer so jim predstavili njegovo zgodovino. Danes je v njem razstava o slovenskih izgnancih med 2. svetovno vojno.

Domov so se vrnili bogatejši za mnogo novih informacij ter prijetno razpoloženi v pričakovanju novega srečanja v mesecu avgustu.

Zapisala M.M.

Oglejte si tudi