Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Zbor članov OO borcev za vrednote NOB Oplotnica

Zbor članov OO borcev za vrednote NOB Oplotnica je zaznamovala slovesnost ob podelitvi visokega priznanja, ki ga je prejel naš član, 91-letni Stanko Smogavc. Odlikovanje je prejel iz rok predsednika Združenja borcev za vrednote NOB Slovenska Bistrica, tovariša Franca Bere. Podelil ga je v imenu Odbora za priznanje pri Zvezi Združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.
V nedeljo, 18. marca 2018, smo  člani organizacije, ob prisotnosti gostov, opravili letošnji pregled dela. Na  dobro obiskanem zboru smo ob podanih poročilh ugotovili, da dostojno izpolnjujemo s statutom potrjene naloge. Beseda je tekla o nalogah, ki so neposredno vezane na domače okolje in na skrb za naše člane veterane. Ob predstavljenih poročilih smo z veseljem ugotovili, da je sodelovanje z občino, društvi in organizacijami v občini vzorno. Pri načrtovanju nalog za tekoče leto smo poleg že ustaljenih poudarili še skrb za čim širše informiranje o pomenu organzacije, o našem konkretnem delu in naših članih. Letos še prav posebej, saj organizacija praznuje 70-letnico delovanja.
V samem začetku zbora sta nas pozdravili učenki OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica, Maša in Nuša, in srečanje obogatili z recitacijo in igranjem na flavto. Pesem je prebrala še članica Marica Krajnc, sledila pa je že omenjena podelitev. Odbor je v obrazložitvi zapisal:"
Spoštovani tovariš,Stanko Smogavc       
                                         Za ohranitev zgodovinske resnice o NOB,
                                        spoštovanje njegovih vrednot in za uspešno 
                                       sodelovanje  pri uresničeavanju programskih nalog Zveze ,
                                      odbor za priznanja , v imenu Zveze, podeljuje  posebna priznanja.
                                       Vam je bila za takšno delovanje podeljena 

           
                                         SREBRNA PLAKETA
   Iskrene čestitke!"
                                  
Čestitkam se pridružujemo tudi člani naše organizacije, saj je nagrajenec živa vez med težko preteklostjo in sedanjostjo. Želimo, da še dolgo ostane med nami.

Oglejte si tudi