Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Program ob občinskem prazniku občine Poljčane

Letošnji praznik občine Poljčane bo potekal v znamenju 10-letnice občine. Bogat program se je začel že v petek, 26. maja, z izobraževanjem o varnosti v cestnem prometu, in se nadaljeval v soboto z 9. poljčanskim tekom.

Že jutri si lahko ogledate dogodek Skrivnosti zeliščnega vrta pri cerkvi Sv. Križa v Zgornjih Poljčanah, ki bo potekal v organizaciji Društva zeliščarjev Dravinjske doline. V četrtek ob 12:00 se boste lahko udeležili dneva odprtih vrat Čebelarskega društva Poljčane, dan pa se bo prevesil v večer z zaključnim recitalom učencev Glasbene šole Slovenska Bistrica ob 19:00 v prostorih glasbene šole.

V petek po dnevu odprtih vrat Združenja šoferjev in avtomehanikov sledi osrednja občinska prireditev ob občinskem prazniku, ki bo ob 19:00 v telovadnici OŠ Kajetana Koviča Poljčane. Tudi vikend bo pester: tekma za ribiškega carja, promenadni koncert godbe na pihala, 8. kolesarski vzpon na Boč ter vožnja starodobnikov skozi Poljčane – vse to se bo zvrstilo v soboto, 3. junija. Program pa bo sklenil nedeljski Pohod družin k stolpu na Boču.

Obeta se razgiban, poučen in prazničen konec tedna, ki bo zagotovo vsem udeležencem ostal v lepem spominu. Več o programu si lahko preberete tukaj.

Oglejte si tudi