Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Noč čarovnic v Braslovčah

Dvorano Doma kulture Braslovče so že drugo leto zapovrstjo napolnile male in velike čarovnice, duhci, vampirčki in druge prijazne prikazni. Občinska knjižnica Braslovče je v sodelovanju s plesno skupino Mavrica Braslovče pod vodstvom Zinayide Vovk pripravila pravljično-plesni spektakel Halloween Party.

Laura Jelen je majhno pravljico ponovno postavila na veliki oder. Tokrat smo se pridružili čarovnici Polonci Peteršilj in njenemu črnemu mačku Kamilu. Za čarovniško zabavo, ki bo opolnoči v veliki čarovniški votlini, bodo letos podeljevali nagrade za najboljšo čarovniško žival. Prva nagrada je superturbo čarovna metla. In zato Polonca potrebuje novo žival. Zatopila se je v čarovniško knjigo, z belo kredo zarisala krog, se odkašljala in z debelim glasom spregovorila. Enkrat, dvakrat, trikrat. Pokadilo se je, sobo je zagrnil barvast oblak, Polonca in Kamilo sta zakašljala. A lačen snežnobeli medved, ki mu je vroče in je lačen poskušal zlesti v hladilnik, ni bil najboljša izbira. Tudi domišljavi pav, ki si misli, da je najlepše bitje pod soncem, ne. In kaj šele strašni bengalski tiger. Ko je bilo Polonci vsega dovolj in je ugotovila, da nobena žival ne more nadomestiti njenega ljubkega Kamila, na stari metli poletita čez polja in gozdove. In na zabavi, kjer je bilo toliko nenavadnih čarovniških živali na kupu, tudi zmagata. Sledi bučno praznovanje. In bučno postane tudi na našem odru, kjer se zvrstijo nastopi plesalk in plesalcev. V začaranem vzdušju glasbe in luči se pred nami odvrti pravi mali plesni spektakel, za katerega je bil veliki oder skorajda premajhen. Bilo je čudovito. In predvsem, bilo je profesionalno. Zaradi odlične koreografije, scene, kostumov in mejkapa vseh nastopajočih.

Zahvaljujemo se pomočnici pri dekoraciji, Kristini Bajcer, Maši Veler, dijakinji celjske Splošne gimnazije Lava, Evi Kotnik, dijakinji programa Kozmetični tehnik Zdravstvene šole Celje, in pomočniku koreografije, Aljažu Rožiču, dijaku celjske Gimnazije Lava.

Laura Jelen

Oglejte si tudi